Paris 2024 - Katja Karjalainen Kameolla kolmas Para Grand Prix´ssä Kronenbergissä

14.6.2024

Uransa viidensiin paralympialaisiin valmistautuva Katja Karjalainen sijoittui kolmanneksi Para Grand Prix A:ssa Kronenbergissä, Alankomaissa ratsullaan Kameo. Ratsukon tulos oli 68,889 prosenttia. Karjalainen oli tyytyväinen viikonlopun ensimmäiseen luokkaansa.

Ryhmän I palkintojenjako Kronenbergissä. Junichiro Okawa (vas.), Annemarieke Nobel ja Katja Karjalainen.

 

”Olen todella tyytyväinen. ”Kamu” oli verryttelyssä todella hyvä, mutta verkkasin vähän liian pitkään. Jouduin pitämään tauon, minkä jälkeen en saanut ihan samaa tunnetta”, sanoo Katja Karjalainen.

”Kamu on aivan mahtava kaveri”, kehuu Karjalainen Sara Maattola-Lindholmin omistamaa 16-vuotiasta ruunaa, jonka hän on saanut käyttöönsä Pariisin paralympialaisia varten.

Karjalaisen suoritus oli parempi kuin viime viikonloppuna, jolloin Suomen parakoulujoukkue kilpaili Hagenissa.  

”Askel eteenpäin”, vetää Karjalainen yhteen. Tämän viikonlopun jälkeen hän palaa Suomeen, jossa hoitaa viimeistelyn ennen Pariisiin matkaa.

Pariisin paralympialaisten parakoulujoukkueen muut ratsukot, Laura Kangasniemi ja Goldprins ryhmässä IV ja Jonna Aaltonen ja Laxton For U ryhmässä V jäivät tänään ilman sijoitusta. Kangasniemi oli yhdeksäs (65,695 %) ja Aaltonen kahdestoista (64,957 %) omissa ryhmissään.

Lauantaina on vuorossa Para Grand Prix B, ja sunnuntaina kunkin ryhmän kahdeksan parasta ratsukkoa kilpailee vapaaohjelmassa musiikilla.

Kilpailua voi seurata ClipMyHorse.TV -nettistriimiltä: LINKKI

 

Olympialaisten koulujoukkueen valinta lähestyy

Pariisin olympialaisiin paikkaa tavoittelevista kouluratsukoista Stella Hagelstam ja Joanna Robinson kilpailevat Haras de Jardyssa, Ranskassa. Hagelstam ja vasta 9-vuotias tamma Kiss Me tekivät perjantaina Grand Prix´ssa 66,739 prosentin ja Robinson ja 13-vuotias tamma Glamouraline 64,717 prosentin tulokset. Luokka on vielä kesken, lopputulokset löytyvät täältä: LINKKI.

Lauantaina Jardyssa on 3* GP vapaaohjelma ja sunnuntaina GP Special.

Kouluratsukoilla on mahdollisuus antaa näyttöjä ja hankkia MER-tuloksia vielä ensi viikonloppuun asti, sillä ne on annettava 24.6. mennessä. Sen jälkeen Ratsastajainliiton valintakomitea nimeää kolme joukkueen jäsentä ja vararatsastajan, ja valinta menee hallituksen hyväksyttäväksi. Olympiakomitea nimeää Suomen joukkueen viimeiset urheilijat heinäkuun ensimmäisellä viikolla.


14.6. Kansainvälinen parakouluratsastus, CPEDI3* Kronenberg, Alankomaat
Para Grand Prix A
, ryhmä I, lähti 8, sijoittui 5
1) Annemarieke Nobel / Doo Schufro, NED 73,125 %
2) Junichiro Okawa / Rh´s Totally Joker, JPN 70,833 %
3) Katja Karjalainen / Kameo, FIN 68,889 %
Täydet tulokset: LINKKI

Para Grand Prix A, ryhmä IV, lähti 14, sijoittui 5
1) Demi Haerkens / Ehl Daula N.O.P., NED 74,676 %
…9) Laura Kangasniemi / Goldprins, FIN 65,695 %
Täydet tulokset: LINKKI

Para Grand Prix A, ryhmä V, lähti 16, sijoittui 5
1) Frank Hosmar / Alphaville N.O.P, NED 72,009 %
…12) Jonna Aaltonen / Laxton For U, FIN 64,957 %
Täydet tulokset: LINKKI