Katja Karjalainen paransi jälleen tulostasoaan – maapaikka Pariisiin vaikuttaa todennäköiseltä

16.12.2023

Pararatsastajien viimeinen kansainvälinen kilpailu, jossa oli mahdollisuuksia korottaa Pariisin paralympialaisten kvaalituloksia, sujui erittäin hyvin. Katja Karjalainen teki CPEDI Genemuidenissa täyspotin, neljä 70-71 prosentin Grand Prix -tulosta hevosillaan Kameo ja Supremo. Näin Karjalainen varmisti sijoituksensa rankingissa kolmen kärjessä ja on erittäin todennäköisesti hankkinut Suomelle maapaikan. Ranking umpeutuu 31.12., jolloin tähän saadaan vahvistus. Pariisin paralympialaiset olisivat kellokoskelaiselle Karjalaiselle, 61, jo viidennet!

Katja Karjalainen ja Rosie voittivat Lontoon paralympialaisissa hopeaa vapaaohjelmassa. Kuva Maiju Torvinen.

 

Karjalainen kruunasi viikonloppunsa vielä kolmannella sijalla vapaaohjelmassa Kameolla tuloksella 72,32 prosenttia.

 

”Genemuiden oli Kameon uran ensimmäinen kansainvälinen pararatsastuskilpailu. Se aloitti lupaavasti, ja Katja [Karjalainen] valitsi sen vapaaohjelmaan, jotta se saisi lisää ratarutiinia. Supremo taas on varma ja todellinen luottoratsu. Tilanne on Katjan kannalta erinomainen, hän voi ensi kaudella katsoa, kumpi tekee parempaa tulosta ennen Pariisia”, kertoo maajoukkuejohtaja Tanja Takkula.

 

Karjalainen sijoittui myös molemmissa Grand Prix -luokissa torstaina ja perjantaina, A:ssa neljäs Supremolla (71,111%) ja viides Kameolla (70,872%) ja B:ssä viides Kameolla (71,875%) ja seitsemäs Supremolla (70,069%).

 

Jonna Aaltonen.

Myös Jonna Aaltonen ja Laura Kangasniemi paransivat kvaalituloksiaan. Aaltonen teki parhaimmillaan Donna Lottchenilla 69,211 prosentin tuloksen sijoittuen ryhmässään V kuudenneksi Grand Prix B:ssä. Kangasniemi ja Goldprins yltivät parhaimmillaan Grand Prix A:ssa 68,519 prosentin tuloksen (10.) ryhmässään IV. Molemmat ratsastajat tekivät hevosillaan yhden onnistuneen ja toisen vähemmän onnistuneen suorituksen.

 

”Hekin saivat korotettua rankingtuloksiaan ja saivat arvokkaita pisteitä. Heidän kannaltaan tilanne Pariisin suhteen on lupaava, he ovat korkealla rankingissa. On olemassa mahdollisuus, että he yltävät Afrikan ja Oseanian kautta aukeaviin luovutuspaikkoihin, mutta se selviää viimeistään maaliskuussa. Sehän olisi ihan superhyvä, aiemmin Suomella on ollut paralympialaisissa maksimissaan kaksi ratsukkoa. Ja pitää myös muistaa, että molemmat ratsastajat kilpailivat tänä vuonna vasta ensimmäistä kansainvälistä kauttaan.”

 

Laura Kangasniemi.

”Pararatsastajat tiimeineen ovat tehneet todella pitkäjänteistä työtä ja puskeneet eteenpäin. Maapaikat olisivat todellinen kruunu sille työlle, mitä joukkueessa on tehty.”

 

Kauden aikana on nähty hienoa yhteisöllisyyttä para- ja kouluratsastajien välillä. Karjalainen kilpaili Pia Reitin Supreomolla ja Sara Maattola-Lindholmin Kameolla, Aaltonen Mette Kauppilan Donna Lottchenilla ja Kangasniemi Siiri Kyrön Kyro Hot Swaylla.

 

Joukkuekilpailussa Suomi oli Genemuidenissa neljäs kokonaistuloksella 407,994 prosenttia. Tulos ei nostanut Suomea korkeammalle Pariisin joukkuerankingissa. Saksa voitti kokonaistuloksella 448,591 prosenttia. Joukkuekilpailussa oli mukana viisi maata.

 

Pararatsastus CPEDI Genemuiden, Alankomaat
16.12. Kansainväliset tulokset, ryhmä I

Para Grand Prix vapaaohjelma, lähti ja sijoittui 8
1) Annemarieke Nobel / Doo Schufro, NED 75,056 %
2) Martina Benzinger / Nautika, GER 74,000 %
3) Katja Karjalainen / Kameo, FIN 72,322 %
Tulokset: LINKKI