Katja Karjalainen tanssi Dr Doolittlen kanssa Mannheimin vapaaohjelman voittoon

8.5.2018


Marjukka Manninen., Noora Nyberg, Dr Doolittle ja Katja Karjalainen palkintojenjaossa

Katja Karjalainen tanssi Dr Doolittlen kanssa
Mannheimin vapaaohjelman voittoon

Pararatsastaja Katja Karjalainen tunnetaan erityisesti vapaaohjelmien eli kürien kuningattarena. MM-kilpailuihin tähtäävä ratsastaja tanssitti hevosensa Dr Doolittlen tiistaina Mannheimin kolmen tähden kansainvälisten kilpailujen vapaaohjelmassa ylivoimaiseen voittoon ratsukon omalla ennätystuloksella 75.06 prosenttia. Karjalainen voitti erinomaisin luvuin myös henkilökohtaisen ja joukkueohjelman edellisinä päivinä.

Suomen Marjukka Manninen oli luokan päätuomarina ja piti näkemästään.

- Tosi hyvä, ehyt ja rento kokonaisuus. Oli hyvä veto näyttää vielä vaikea liike loppuun. Katja teki käyntiväistön siksakkina, ja varmasti kenellekään ei jäänyt epäilystä osaako hän ratsastaa vai ei. Musiikkivalinta oli onnistunut ja erottui edukseen, kaikki tuomarit pitivät siitä. Se vei alusta asti hyvin eteenpäin ja tuki ratsukkoa.

Karjalaisen vapaaohjelman sävelet ovat peräisin brittisäveltäjä Simon Russellin Renaissance Unchained -musiikista.

Katja Karjalainen ja Dr Doolittle, kuva Marjukka Manninen

- Arvostan tulosta korkealle. Ratamme oli soljuva ja etenevä, menimme ja nautimme musiikista, ja ilmeisesti se oli tuomareillekin mieleen. Tänään molemmat pysähdyksemme olivat tosin huonoja, jos eilen saimme ysejä, nyt tuli jotain muuta. Toope oli kaikkiaan aivan super ja se on jaksanut upeasti nämä päivät helteessä ja telttatallin kuumuudessa, täällä pilvetön taivas ja asteita 25 jo aamupäivällä. Nostan hevoselle hattua samoin kuin koko tiimilleni, joka on tehnyt hyvää työtä koko pitkän Eurooppa-rupeaman, Karjalainen sanoo.

Karjalaisen kauden päätavoitteena ovat Tryonin MM-kilpailut Yhdysvaltoissa syyskuussa. Hänen kisatiimissään on avustajana ja ratsuttajana Noora Nyberg ja hevosenhoitajana Viivi Koli. Mannheimista Karjalainen matkaa nyt Suomeen.

- Palaan kesälomalta töihin kesäkuun alussa, eikä minulla ole mahdollisuutta saada palkatonta vapaata, että pääsisin vielä ulkomaan kisoihin, mutta kilpailen Suomessa kesällä SM-kisojen ohella mahdollisuuksien mukaan. Tähtään positiivisella mielin MM:iin. Toope on Nooran avustuksella mieltänyt uuden tavan liikkua paremmin ja pyöreämmin yli selän, ja yliastuntaa on saatu käynnissä isommaksi. Tätä harjoitellaan edelleen, ja tästä on hyvä jatkaa, Karjalainen hymyilee.

Karjalainen on erittäin menestyksekäs pararatsastaja. Hänellä on mm. Lontoosta paralympiahopea sekä MM- ja EM-pronssia. Karjalainen on edustanut Suomea paralympialaisissa kolme kertaa.


Katja Karjalainen ja Dr Doolittle palkintojenjaossa, kuva Marjukka Manninen

Pararatsastusta CPEDI3* Mannheim, Saksa / www.maimarkt-mannheim.de
Tulospalvelu, kaikki tulokset: http://eventcontent.hippoonline.de/1542/1542zeitplanDEU.htm?style=hippo

8.5. Vapaaohjelma
Ryhmä I (lähti 3, sijoittuu 3)
1) Katja Karjalainen - Dr Doolittle, FIN 75.056 %
2) Anastasja Vistalova - Dominique, CZE 65.722 %
3) Gemma Rose Jen Foo - Cassis Royal, SGP 65.056 %
Täydet tulokset: http://results.hippodata.de/2018/1542/html/de/hippodata/resultlist_40.html?style=hippo