Katja Karjalainen toiseksi Genemuidenin joukkueohjelmassa

30.1.2020

Suomalaiset pararatsastajat aloittivat urakkansa Genemuidenin kansainvälisissä kilpailuissa Hollannissa torstaina joukkueohjelmissa. Katja Karjalainen ja Dr Doolittle ottivat toisen sijan ryhmässä I yli 70 prosentin tuloksella.


Katja Karjalainen ja Dr Doolittle EM-radalla, kuva SRL Peter Nixon.

- Katjan hevonen meni erittäin hyvin, mutta oli ehkä hieman matalassa muodossa. Tuomarit arvostelivat Katjan luokan tiukalla linjalla, esimerkiksi myös voittaja sai tavallista tasoaan yli kaksi prosenttiyksikköä alemmat pisteet, maajoukkuevalmentaja Janne Bergh kertoo paikan päältä.

Pia Reitti kilpaili ryhmässä IV Supremolla ja Jaana Kivimäki osallistui ryhmän II kilpailuun kahdella ratsulla, Legolasilla ja uudella hevosellaan Collected But Not.

- Pialla oli aamulla epäonnea. Hän sai arvonnassa paikan lähteä kisan ensimmäisenä, jolloin kaikki ei ollut vielä valmiina, ja musiikki alkoi soida kesken Pian radan. Hevonen jännittyi tilanteesta mistä tuli muutama virhe, jotka maksoivat liian paljon, Bergh sanoo.

- Jaanan uusi hevonen meni nätisti ja tasaisesti ratsukon ensimmäisessä yhteisessä kansainvälisessä startissa. Legolas oli tänään vähän epätasainen muodossa, mikä näkyi pisteissä

30.1.-1.2. Pararatsastusta CPEDI3* Genemuiden, Alankomaat / www.zwartewaterruiters.nl
Suomalaistuloksia

Ryhmä I:
1) Jens Lasse Dokkan – Aladdin, NOR 72.74 2) Katja Karjalainen – Dr Doolittle, FIN 70,36
Ryhmä IV:
…12) Pia-Pauliina Reitti – Supremo, FIN 63,79
Ryhmä II:
…12) Jaana Kivimäki – Legolas, FIN 62,83, 13) Jaana Kivimäki –Collected But Not, FIN 62,22

Tulokset päivittyvät kilpailun Facebook-sivulle: https://www.facebook.com/cpedi3genemuiden/