Katja Karjalainen upeaan voittoon Genemuidenissa

31.1.2020

Pararatsastaja Katja Karjalainen ratsasti laadukkaan ja varman voittosuorituksen Genemuidenin kolmen tähden kansainvälisissä kilpailuissa Alankomaissa perjantaina henkilökohtaisessa ohjelmassa.

- Meillä meni ”Toopen” kanssa oikein hyvin. Yritin korjata tämän päivän suoritukseen ne vinkit, mitkä eilen tuomareilta saimme. Lyhensin Jannen ehdotuksesta ohjaspituutta ja yritin pyytää takajalkoja niin aktiivisiksi, että Toope pysyi koko radan korkeammassa muodossa ja niska riittävän ylhäällä, Karjalainen kertoo. Paikan päällä tukena on maajoukkuevalmentaja Janne Bergh.  

Torstain joukkueohjelmassa ratsukko oli toinen, mutta tänään taakse taittuivat viime vuoden Euroopan mestarit Jens Lasse Dokkan ja Aladdin Norjasta.

Genemuideniin päättyy tulosten kartuttaminen Tokion paralympialaisten rankingiin, joka sulkeutuu tänään puolen yön aikaan. Karjalainen ratsasti Dr Doolittlella rikki nyt 73 prosentin rajan, ja kaikki hänen rankingtuloksensa ovat nyt yli 73:n. Mukaan lasketaan kuusi parasta suoritusta. Euroopan henkilökohtaiselle listalle on jaossa ainakin kolme maapaikkaa. Suomen maapaikka näyttää erittäin todennäköiselle.

- Käy miten tahansa, olen henkilökohtaisella listalla Euroopan kakkonen, en usko että kukaan voisi mennä ohitseni. Aika moni käy varmasti ensi viikolla kurkistamassa, miten rankingit päättyvät, Karjalainen sanoo.

Tammikuussa on kilpailtu kiivaasti paralympiapaikoista ympäri maailman. Euroopassa on käyty kahdeksan kilpailua ja Yhdysvalloissa ja Australiassa kahdet. Oseania ja Afrikka eivät näillä näkymin voi käyttää kaikkia maapaikkojaan, joita vapautunee 6-7 uuteen jakoon. Niistä, kuten muistakin henkilökohtaisista maapaikoista, on käyty kiivasta kamppailua.

Karjalainen oli niin hyvissä lista-asemissa ennen Genemuidenia, että tähtäimessä oli jo valmistautuminen kohti Tokiota, minne hän on erittäin vahva ehdokas.  

Karjalaisella on käytössään uudet ohjat, joihin on lisätty sisäpuolelle kymmenen sentin pätkät kuminauhaa. Palaute niistä antaa tärkeää osviittaa suorituksen hiomiseen.

- Kuminauha antaa käsilleni vähän pelivaraa. Oikea käteni lyö välillä tyhjää ja ohja löystyy. Toope ei siitä niinkään välitä, kun on siihen tottunut, mutta tuomarit ovat kiinnittäneet asiaan huomiota. Halusin kuulla, saammeko täällä nyt erilaista palautetta ja vinkkiä, asioita joita olisi hyvä työstää kohti kesää.

Kilpailu päättyy lauantaina vapaaohjelmiin musiikin tahtiin.

- Rakastan yli kaiken kürin ratsastusta, iloisella mielellä jatkan huomiseen, Karjalainen lupaa.  


Kuva Rotterdamin EM-kisoista 2019 SRL / Peter Nixon.

31.1.2020 Pararatsastusta CPEDI3* Genemuiden, Alankomaat / www.zwartewaterruiters.nl

Ryhmä I, henkilökohtainen ohjelma
1) Katja Karjalainen – Dr Doolittle, FIN 73,095 %
2) Jens Lasse Dokkan – Aladdin, NOR 72,262
3) Laurentia Tan ­- SGP Fuerst Sherlock  SGP 71,845

Tarkemmat tulokset kaikista luokista päivittyvät kilpailun Facebook-sivulle: https://www.facebook.com/cpedi3genemuiden/