Katja Karjalaiselle ja Jaana Kivimäelle kesälajien urheilija-apurahat

31.1.2018


Katja Karjalainen ja Dr Doolittle EM-radalla 2017, kuva Sonja Holma

Katja Karjalaiselle ja Jaana Kivimäelle kesälajien urheilija-apurahat

Kaksi pararatsastajaa on saanut verovapaan urheilija-apurahan: Katja Karjalainen 10.000 euroa ja Jaana Kivimäki 6.000 euroa.

OKM:n tiedotteen mukaan yhteensä 166 kesälajien urheilijaa saa kaikkiaan 1 266 000 euroa. Ministeri Sampo Terhon myöntämien urheilija-apurahojen tavoitteena on luoda taloudelliset edellytykset ammattimaiselle ja päätoimiselle valmentautumiselle. Apurahat myönnetään Veikkauksen tuotosta.

- Kesälajien osalta edessä on Tokion vuoden 2020 olympialaisten ensimmäinen karsintavuosi eli ensimmäiset olympiapaikat varmistuvat jo tulevan kesän arvokisoissa. Apurahoja myönnettäessä painopiste on ollut nuorissa urheilijoissa. Tämän vuoksi pienintä apurahaa on korotettu 5000 eurosta 6000 euroon, sanoo urheiluasioista vastaava ministeri Sampo Terho.

- Eduskunta lisäsi talousarviokäsittelyssä apurahoihin 500 000 euroa painottaen juuri nuorten urheilijoiden harjoittelumahdollisuuksien parantamista. Toukokuussa on toinen apurahojen myöntö, jolloin talvilajien urheilijat saavat apurahapäätökset, jatkaa Terho.

Ns. suuren, 20 000 euron apurahan sai 11 urheilijaa, 10 000 euron apurahan 29 urheilijaa ja 126 urheilijaa sai 6 000 euron apurahan.

Apurahaa myönnettäessä huomioidaan urheilijan kansainväliset näytöt sekä huomioidaan urheilijan tulos- ja menestyskehitys suhteessa lajin kansainväliseen tasoon ja kehitykseen. Arvioinnissa otetaan huomioon lajien erityispiirteet, kansainvälinen arvostus ja taso, paralympialajeissa myös eri kilpailuluokkien taso sekä kilpailuihin osallistuvien maiden ja kilpailuluokassa kilpailevien urheilijoiden määrä.

Apurahan saamisen edellytyksenä on se, että urheilijalla on henkilökohtainen valmentaja tai valmennustiimi ja lajilla on kansainvälisiin arvokilpailuihin valittu maajoukkue. Lähtökohtaisesti apurahan saaminen edellyttää urheilijan kuulumista lajiliiton maajoukkue- ja valmennusjärjestelmän piiriin.


Jaana Kivimäki ja Bellilene EM-radalla 2017 kuva Sonja Holma

Paralympiakomitean tiedote aiheesta:

https://www.paralympia.fi/paralympiakomitea/yli-12-miljoonaa-euroa-apurahoina-kesalajien-urheilijoille-18-paralympiaurheilijaa-apurahan-saajana/