Kenttäratsastaja Johanna Pohjonen hienossa tulosvedossa

24.8.2020

Nuori Johanna Pohjonen etenee hienossa tahdissa Mokatoon kansa kansainvälisillä kentillä.

Nuori ratsastastaja Johanna Pohjonen ja 7-vuotias Mokatoo (Catoo - Amigo xx) tekivät hienon kilpailun viikonloppuna Belgian Arvillessa CCI2*-S-luokassa, joka oli avoin nuorille ratsastajille sekä nuorille hevosille. Ratsukko oli voiton syrjässä kiinni koko kilpailun ja johti kilpailua ennen sunnuntain rataesteitä. Harmillinen puomi kuitenkin pudotti heidät neljännelle sijalle lopputuloksissa. Virhepisteitä ratsukolle kertyi lopulta -29.9, kilpailu oli kovatasoinen ja osallistujia yhteensä 46.

- "Mocki" tuntui tosi hyvältä koko kilpailun ajan. Tämän päivän puomi oli oma virheeni, joka oli hieman harmi, koska rataesteet ovat tämän hevosen vahvinta alaa. Koulutulos 74,09 prosenttia oli ratsukkokohtainen ennätyksemme ja siitä olin erityisen iloinen kokonaisuudessa. Sijoituimme myös edellisessä kansainvälisessä kilpailussa Strzegomissa tuplanollalla ja Mokatoo tuntuu nyt todella varmalta tällä tasolla, Johanna summaa.

Johanna on saksalaisen olympiavoittaja Sandra Auffarthin valmennettava ja pitää hevosiaan samassa tallissa poikaystävänsä, Tokion olympialaisiin maapaikan ratsastaneen Fouaad Mirzan kanssa Ganderkeseessä Saksassa. Mokatoo tuli Johannalle 5-vuotiaana Sanna Siltakorven ja Elmo Jankarin kautta.

- Olen pystynyt kilpailemaan hyvin melkein koko kauden koronapandemiasta huolimatta. Keski-Euroopassa kilpailuissa on tiukat säännöt, maskien käyttö on pakollista ja kuume mitataan kilpailupaikalla olevilta joka päivä. Palkintojenjaoista on suurimmaksi osaksi luovuttu kokonaan, eikä yleisöä sallita paikalle kilpailuissa, Johanna kertoo.

Tulokset Arville: https://live.rechenstelle.de/2020/arville/leaderboard04.html

Johanna ja Mokatoo, kuvat Jouni Pohjonen.