Kenttäratsastuksen PM-kilpailut siirtyvät kesältä 2020

23.6.2020

Kenttäratsastuksen PM-kilpailut siirtyvät Ypäjällä tältä kesältä, haussa on näillä näkymin kisaisännyys vuodelle 2022.

Hedwig Wikström - Pin Rock's Fade to Black PM-radalla 2019, kuva Heidi Lammi

Tiedote: Hevosopisto

Alkuperäisen suunnitelman mukaisesti Hevosopiston oli tarkoitus järjestää kesällä 2020 viiden eri ratsastuksen lajin PM-kilpailut Ypäjällä. Aiemmin koronavirustilanteesta johtuen peruuntuivat sekä este-, koulu- ja pararatsastuksen että vikellyksen PM-kilpailut. Myös kenttäratsastuksen PM-kilpailut siirtyvät kesältä 2020.  

– Poikkeustilanteessa olemme raskain mielin tehneet päätöksen, että Hevosopisto ei järjestä kenttäratsastuksen PM-kilpailua tänä vuonna, Hevosurheilun valmennuskeskuksen johtaja Pirkko Herd kommentoi. 
 

– Korona-kevään aiheuttamat kerrannaisvaikutukset Hevosopiston toimintaan ovat niin merkittävät, että kilpailujen järjestäminen ei ole Hevosopistolla mahdollista PM-kilpailujen arvoisella tavalla. Olemme panostaneet hevosurheilualueisiin ja maastorataan tälle vuodelle paljon, joten pystymme jatkossa tarjoamaan ainutlaatuiset urheiluelämykset ja toimivat olosuhteet kilpailijoille ja yleisölle, Herd jatkaa. 

 
Hevosopisto on hakenut järjestämisoikeuksia este-, koulu- ja pararatsastuksen PM-kilpailuihin ensi vuodelle. Aikeena on esittää Pohjoismaiden ja Baltian ratsastajainliitoille toive saada vuoden 2022 kenttäratsastuksen PM-kilpailut Ypäjälle.