Kepparitanssin pilottiseurat valittu

21.2.2020

Kepparitanssin pilottijaksolle oli paljon innokkaita hakijoita. Pilottiin valittiin yhteensä 10 seuraa.

Suomen Ratsastajainliitto ja Suomen Voimisteluliitto ovat luoneet kepparitanssikokonaisuuden yhteistyössä 4H-liiton ja Suomen Hippoksen kanssa. Kepparitanssin kehittämistä varten haettiin pilottiseuroja ympäri Suomen. Pilottivaiheeseen valikoitui mukaan kymmenen jäsenseuraa, joille on lähetetty kutsu maaliskuun infotilaisuuteen.

Pilottivaiheeseen mukaan valitut jäsenseurat ovat:

Härmän Siskot ry

Jämsän 4H-yhdistys

Kittilän naisvoimistelijat ja 4h-yhdistys Kittilä yhteistyössä

Koljonvirran ratsastajat ry

Kyrkslätt Idrottsförening r.f. (KyIF) ratsastusjaos

Liikuntaseura Syke Tuusula ry

Mäntsälän Voimistelijat ry

Mäntyharjun Virkistys ry, Voimistelu- ja tanssijaosto

Power Riders ry

Turun Weikot Voimistelu ja Tanssi ry

 

Onnittelut kaikille valituille!

Kevään pilotin jälkeen materiaaleja työstetään saadun palautteen pohjalta ja ensi syksynä kepparitanssin valmistuntimateriaalit julkaistaan osana Dance 4 Fun -konseptia. Syksyllä kaikki halukkaat Ratsastajainliiton ja Voimisteluliiton jäsenseurat sekä 4H:n ja Suomen Hippoksen kerhot voivat ottaa kepparitanssin omaan tuntivalikoimaansa ja hyödyntää valmistuntimateriaalia osana omaa toimintaansa.

Haluatko kepparitanssin osaksi seuranne toimintaa?

Tule kokeilemaan kepparitanssia Helsingin Messukeskukseen GoExpo Horseen su 1.3. klo 10.30 (Infolava Ride) tai Ratsastajainliiton ständille (3e11), jossa demo-tuokiot klo 13 ja klo 14.

Kepparitanssi pähkinänkuoressa

Kepparitanssi tuo vaihtelua mille tahansa tunnille tai kerhotoimintaan. Siinä hyödynnetään jo hyväksi koettua Dance 4 Fun –tuntirunkoa, jolla mahdollistetaan laadukkaat ja monipuoliset tunnit. Erilaiset musiikit, rytmit ja luova liikkuminen ovat olennaisena osana kepparitanssia. Näitä hyödyntämällä kehitetään harrastajien koordinaatiota, tasapainoa ja luovaa ilmaisua, on kyseessä sitten tanssija, ratsastaja tai lajista riippumaton liikkuja. Kepparitanssitunneilla pääsee kokemaan liikunnan iloa hauskasti ja innostavasti.

Syksyllä 2020 julkaistavassa valmiissa tuntimallissa löytyy ideoita alkulämmittelyyn, taitoharjoitteluun, kepparitanssin koreografiaan, ominaisuusharjoitteluun, luovaan liikkumiseen sekä loppuverryttelyyn, -venyttelyyn ja -rentoutumiseen. Tunnit soveltuvat niin liikuntasaliin, maneesille kuin pihalle toteutettaviksi.

 

Lisätietoa kepparitanssista:

Anna Wessman, Suomen Ratsastajainliitto, anna.wessman(a)ratsastus.fi

Nea Vallin, Suomen Voimisteluliitto, nea.vallin(a)voimistelu.fi