Kesä- ja heinäkuun yleisötapahtumat Hevosopistolla on peruttu

23.4.2020

Hevosopisto peruu mm. koulu- este- ja pararatsastuksen PM-kilpailut ja Ypäjä GP:n.

Tiedote: Hevosopisto
 
Suomen hallituksen linjauksen mukaisesti yli 500 hengen tapahtumien järjestämiskielto jatkuu ainakin 31.7.2020 asti. 
 
1.6.-31.7.2020 välisenä aikana Hevosopistolla oli tarkoitus järjestää 12.-14.6.  Ypäjä GP sekä 24.-28.6. mittava ja kansainvälinen Nordic Baltic Championships -tapahtuma ja Hankkija Finnderby.  
 
- Kesän yleisötapahtumien peruminen on harmillista paitsi Hevosopiston myös kaikkien muiden alueella toimivien tapahtumanjärjestäjien näkökulmasta. Kannamme kuitenkin vastuumme koronavirustilanteen hallitsemiseksi ja noudatamme kaikessa toiminnassamme tarkoin hallituksen linjauksia ja viranomaisten päätöksiä, valmennuskeskuksen johtaja Pirkko Herd kertoo.  
 
- Olemme jo käynnistäneet keskustelun Suomen Ratsastajainliiton ja eri maiden lajiliittojen kanssa siitä, millaisia muita vaihtoehtoja koulu-, este- ja pararatsastuksen Nordic Baltic Championships -kilpailun järjestämiselle on. Tiedotamme päätöksestä heti sen ollessa mahdollista. Tutkimme tarkoin myös muiden kilpailujemme osalta vaihtoehtoisia toteutustapoja, kuten kansallisen kilpailun järjestämistä ilman yleisöä, hallituksen linjausten niin salliessa. Keskeisessä roolissa on Suomen hallituksen 13.5. asti tekemän linjauksen jatko yli 10 hengen kokoontumisten suhteen, Pirkko Herd jatkaa.  
 
Hevosopisto siirtyi maaliskuussa etäopetukseen ja etäopetus jatkuu edelleen. Hevosopiston ravintola- ja majoitustoiminta on toistaiseksi keskeytetty.  Samoin Hevosopiston ratsastuskoulun ja Vermon ravikoulun toiminta on keskeytetty poikkeustilanteen vuoksi.  
 
- Etenemme kaikessa muussa toiminnassamme Suomen hallituksen linjausten mukaisesti. Ensi viikolla odotamme tietoa erityisesti opetuksen järjestämiseen. Hevosopiston opetus ei keskeydy kesäksi, vaan jatkuu opetusta koskevien hallituksen linjausten mukaisesti. Tulemme päivittämään jokaisen opiskelijan työjärjestyksen ja varmistamaan keskeneräisten opistojen loppuunsaattamisen ja mahdollisimman sujuvan opiskelun jokaiselle opiskelijallemme, toimitusjohtaja-rehtori Pauliina Mansikkamäki kommentoi.  
 
1.6.-31.7.2020 väliseltä ajalta perutut yleisötapahtumat Hevosopistolla:  
 
5.-7.6. Islanninhevosten askellajikilpailu, järj. Islanninhevoskerho Kraftur 
9.6. Kenttäratsastuskilpailu, järj. Hämeen Ratsastajat 
11-13.6. Vikellyksen PM, järj. SRL vikellyskomitea 
12.-14.6. Ypäjä GP, järj. Hevosopisto 
24.-28.6. Nordic Baltic Championships – tapahtuma ja Hankkija Finnderby, järj. Hevosopisto