Kesän kansainväliset Ypäjällä

1.6.2010

Kesän kansainvälinen huipputapahtuma ratsastetaan Ypäjällä

Esteratsastuksen Nations Cup 

Suomen ratsastuskesän kansainvälinen huipputapahtuma järjestetään kesäkuun kolmantena viikonloppuna Ypäjän Hevosopistolla. Nelipäiväisessä Finnderby-tapahtumassa hypätään esteratsastuksen arvokas Nations Cup -osakilpailu, jossa maat kilpailevat kansainvälisistä sarjapisteistä sekä pääsystä sarjan Samsung superliigaan. Kenttäratsastuksessa taistellaan Mannerheim-kilpailun voitosta sekä Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuksista. Esteratsastajat kilpailevat lisäksi perinteisen Finnderbyn voitosta jo 33. kertaa. Tavoitteena on ottaa mukaan ohjelmaan myös kansainvälisiä kouluratsastusluokkia.

Jokainen maa voi vuosittain järjestään vain yhden esteratsastuksen Nations Cup -osakilpailun. Suomessa järjestelyistä vastaavat vuorovuosin Ypäjän Hevosopisto sekä Hamina Bastioni.
Viime kesänä Suomi voitti oman Nations Cup -osakilpailunsa Haminassa ja sijoittui sarjan lopputuloksissa jaetulle kuudennelle sijalle Tanskan kanssa 25 osallistuneen maan joukossa. Sarjavoiton sekä paikan superliigassa otti Ruotsi. Suomen estejoukkueella on mahdollisuus uusia kotivoittonsa Ypäjän nurmikentällä kun Nations Cup hypätään sunnuntaina 18.6. Finnderby ratsastetaan lauantaina 17.6. ja esteiden Grand Prix perjantaina 16.6.

Mannerheimin kenttäkilpailu käydään toista kertaa

- Tänä vuonna Mannerheimin kenttäkilpailu käydään toista kertaa. Samalla ratkeavat kenttäratsastuksen seniorien, nuorten ratsastajien sekä poniratsukoiden Pohjoismaiden ja Baltian mestaruudet. Poniratsukoiden kenttäratsastus ratkeaa perjantaina ja muiden ikäryhmien kilpailu huipentuu lauantaina ratsastettaviin maastoestekokeisiin, kertoo kilpailun kenttäratsastuksen johtaja Kari Haimi Hevosopistolta.

Kenttäratsastaja Piia Pantsu otti viime kesänä kaksoisvoiton Mannerheim-kilpailussa hevosillaan Ypäjä Kolombia ja Ypäjä Karuso. Piia päihitti myös kokeneet esteratsastajat Finnderby-radalla vieden voiton hevosellaan Oazis. Tänä kesänä Piia tähtää kenttäratsastuksen MM-osallistumiseen Ypäjä Karuson kanssa Aachenissa syyskesällä.

Palvelut 200 hevoselle ja 10.000 kävijälle

Hevosopisto on valmiina vastaanottamaan 200 hevosta ja yli 10.000 kävijää. Kolmesataa kokenutta vapaaehtoista toimitsijaa takaavat joustavat palvelut sekä hevosille, kilpailijoille että katsojille.
- Kilpailualue on yleisöystävällinen. Kenttäratsastuksen maastokokeen rata on suunniteltu kiertämään katsomoaluetta ja suoritusten seuraaminen on vaivatonta. Samasta paikasta näkee useita esteitä. Saimme viime kesänä Mannerheim-kilpailua seuranneelta yleisöltä hyvää palautetta, kertoo Hevosopiston toimitusjohtaja Hannu Kalalahti.

Vierailu Ypäjällä ei ole täydellinen ilman suomenhevosia. Kilpailun väliaikaohjelma tarjoaa mahdollisuuden ihailla kotimaisten kylmäveristemme osaamista.

Tiedustelut lippujenennakkomyynnistä ja hinnoista www.hevosopisto.fi tai puhelimitse 02-7602 206/Merja Rautiainen.