Kiertotalous, biotalous ja muut puhuttavat käsitteet tutuiksi hevosväelle

11.4.2018

Kierto- ja biotalous ja muut puhuttavat käsitteet tutuiksi hevosväelle 9.5. Hyvinkäällä

Toukokuussa 8.5. Hyvinkäällä puretaan auki hevosen hiilijalanjälkeä ja ekologista hevosenpitoa, ilmastonmuutosta ja biotaloutta. ”Hevosalan yhteiskunnallisesta hyväksynnästä puhutaan paljon. Nyt onkin osuva aika tuoda kiertotalous-, ilmastonmuutos – ja muita ajankohtaisia käsitteitä lähemmäs hevosalaa ja miettiä, mitä mahdollisuuksia näihin liittyy”, taustoittaa Sirpa Pussinen Uudistuva hevostalous-hankkeesta.

Hevostalous biotaloutena-päivän tarkoituksena on esimerkkeinä ja keskusteluina avata ilmiöitä, jotka voivat tuntua hevosväelle melko vierailta ja laajoilta. Biotalous pitää sisällään muutakin kuin lantahuoltoa - tästä on osoituksena esimerkiksi Mustasaaren Wahlrooskan hevosurheilualueen suunnitelmat, joissa biotalous nähdään kestävinä ratkaisuina, palveluina ja osaamista yhdistävinä tekijöinä.

”Wahlrooskan ideana on koota yhteen alueen hevosharrastajat harrastajien ikään, harrastuksen lajiin tai hevosen rotuun katsomatta. Aluetta rakennetaan vaiheittain harrastajavetoisesti eri verkostojen tuella”, kertoo Minna-Maarit Jaskari Vaasan Yliopisto/ JABC. Toisena avaavana esimerkkinä kuullaan Jokimaan Ravikeskuksen biokaasulaitoksen suunnitelmista, jotka kuvaavat hyvin yritysyhteistyötä ja teknologian hyödyntämistä.

Tilaisuus soveltuu hyvin myös muille kuin hevosalan toimijoille. ”Matala kynnys, viehättävä paikka ja mahdollisuus päivittää itselle ajankohtaiset käsitteet”, kannustaa Sirpa Pussinen osallistumiseen. Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista kotisivuilla www.hippolis.fi/uusihevostalous.

Hevostalous biotaloutena – muutakin kuin lantaa
8.5.2018 klo 9.30 – 15.00
Paikka: Knehtilän Luomutila, Haapasaarentie 75, 05470 Hyvinkää
Suora linkki ohjelmaan ja ilmoittautumislomakkeelle: http://www.hippolis.fi/uusihevostalous/verkkoluennot/hevostalous_biotaloutena_muutakin_kuin_lantaa/

Verkkolähetys Uusi hevostalous - Periscope TV:n kautta: https://www.periscope.tv/uusihevostalous

Hevostalous biotaloutena FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/640506499406845/

Valtakunnallisen Uudistuva hevostalous-hankkeen toteuttajina ovat yhteistyössä HAMK, Luke ja Hippolis. Hanke on saanut rahoitusta EU:n maaseuturahastosta.