Kilpailutoiminnan käynnistämisen viranomaisohjeita odotetaan

6.5.2020

Urheilun kilpailutoiminta saa käynnistyä kesäkuun alussa, mutta tarkempaa ohjeistusta odotetaan vielä.

Kilpailutoiminnan käynnistämisen viranomaisohjeita odotetaan

 

Olympiakomitea piti lajiliittojen yhteisen koronapalaverin keskiviikkona 6. toukokuuta. Palaverissa keskityttiin hallituksen päätösten tulkintaan ja keskusteltiin lajiliittojen yhteisistä linjauksista.

Palaverissa käytiin läpi nyt voimassa olevia rajoituksia sekä niiden vaiheittaista muuttumista touko-kesäkuussa. Kuntien omistamat ulkoliikuntapaikat avataan 14.5. ja niillä voidaan järjestää ohjattua ja valvottua harjoitustoimintaa. Harjoitukset on toteutettava siten, ettei lähikontakteja synny. Näillä alueilla ei voi toukokuun aikana järjestää kilpailuja eikä yli 10 hengen yleisötilaisuuksia.

Urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6. alkaen erityisjärjestelyin, joista julkaistaan lähipäivinä tarkemmat viranomaisohjeet. Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos THL, Sosiaali- ja terveysministeriö STM, Aluehallintavirastot AVI ja Opetus- ja kulttuuriministeriö OKM työstävät parhaillaan uusia ohjeita. Olympiakomitean ja lajiliittojen yhteinen näkemys oli, että lajikohtaisten ohjeiden antamisesta kilpailutoiminnan sekä tapahtumien järjestämisessä pidättäydytään, kunnes viranomaisilta on saatu tulkinta- ja soveltamisohjeet.

Tavoitteena on viestiä tarkemmat ohjeet liikuntaa ja urheiluun liittyvien rajoitusten soveltamisesta jo tällä viikolla tai viimeistään ensi viikon alussa. Olympiakomitea kokoaa myös lajiliittojen erityiskysymyksiä ja toimittaa ne keskitetysti viranomaisille tämän viikon aikana.

Euroopan Ratsastajainliiton EEF:n pohjoisten maiden etäkokous järjestetään tänään keskiviikkona. Suomea edustaa kokouksessa liiton puheenjohtaja Mikael Forstén. Kokouksessa käsitellään ratsastusurheilun tilannetta ja lähiajan näkymiä Euroopassa.

 

Olympiakomitean virallisia linjauksia ja ohjeita päivitetään jatkuvasti osoitteeseen:

https://www.olympiakomitea.fi/2020/03/23/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/