Kogelnig ja Illi jatkavat loistavia suorituksiaan lapsiratsastajien EM-kisoissa

23.7.2021

Lapsiratsastajat Hugo Kogelnig, 12 ja Jone Illi, 13, jatkavat loistavia suorituksiaan esteratsastuksen Euroopan mestaruuskilpailuissa Vilamourassa, Portugalissa. Molemmat hyppäsivät tänään virheettömät suoritukset joukkuekilpailun ensimmäisellä kierroksella 130 cm esteillä.

Suomen joukkue valmentaja Ad van de Weteringin (vas.) ja joukkueenjohtaja Tanja Takkulan (oik.) kanssa. Kuva Sanna Illi. 

 

Kogelnig on nyt hypännyt Vermont 2:lla kaksi nollarataa ja on jaetulla ykköstilalla 19 muun ratsukon kanssa. Karijoelta, Myrkystä tuleva Illi ja Eolita L hyppäsi myös tänään ilman pudotuksia, mutta eilinen yksi aikavirhe pudottaa sijoituksen tällä hetkellä jaetulle 20. tilalle. Illi on nostanut sijoitustaan 22 pykälän verran eilisestä. Huomenna lapsiratsastajilla on kolmas ja viimeinen karsintaluokka finaaliin, johon jatkaa 30 parasta ratsukkoa.


Liida Lehtosella onnistunut reissu

Iittiläinen nuori ratsastaja Liida Lehtonen, 20 oli iloinen ja tyytyväinen kilpailujensa viimeisen radan jälkeen. Kolme rataa 145-150 -tasolla oli vaativat urakka, ja EM-tason haasteet vain kohottivat ratsastajan taistelutahtoa. Lehtonen ja Cedrick sai tänään 13 virhepistettä, ja sijoittui lopputuloksissa 69. tilalle. Nuorten 30 parasta jatkaa vielä henkilökohtaiseen finaaliin. Joukkuekilpailun voitti Belgia, Irlanti hopealla ja Iso-Britannia pronssilla.

Viimeinen rata tuntui ja näytti ratsastajan ja maajoukkuevalmentaja Ad van de Weteringin mielestä parhaimmalta. Myös oma valmentaja Maiju Mallat on ollut tiiviisti puhelimitse yhteydessä Vilamouraan.

”Vaikka tulos oli huonompi, kuin eilen, rata oli parempi. Puomit olivat vähän turhia hipaisupuomeja.”

”Minulla on todella skopikas hevonen, ja tällä tasolla hyppääminen on sille ns. helppoa. Lähdin luottavaisena radalle, vaikka vähän jännittikin. Jännitys ei kuitenkaan vaikuttanut toimintakykyyni radalla.”

Lehtonen ei hyppää ns. lohdutusluokkaa sunnuntaina.

”Säästelen hevosta SM-kisoja varten. Se on hypännyt hyvin kaksi päivää 150-tasolla, on ihan turha lähteä sillä hyppäämään enää 140-rataa.”

Nyt edessä on muun joukkueen kannustaminen ja auttaminen. Suomen tiimi on hitsautunut hyvin yhteen matkan aikana. ”Muiden suoritusten katsominen on melkein jännempää kuin oma ratsastus. Meillä on ihan älyttömän hyvä yhteishenki, ja kaikki on sujunut todella hyvin.”

 

Joukkue kannustamassa Hugoa ja Jonea verryttelyssä. Kuva Tanja Takkula.

 

Aura Vasama junioreiden finaalissa huomenna klo 16.30 alkaen

Huomenna joukkue jännittää juniori Aura Vasaman puolesta. Lahtelainen Vasama, 18, hyppää Folindalla henkilökohtaisessa finaalissa klo 16.30 alkaen. Hän lähtee kisaan 28. tilalta tähän asti kertyneellä 13,13 virhepisteen tuloksella. Finaalissa hypätään kaksi kierrosta 140 cm tasolla.

 

20.–25.7. Esteratsastuksen EM, ikäluokat, Vilamoura, Portugal
Tulokset 23.7.

Lapsiratsastajat, 130 cm. Tilanne kahden osakilpailun jälkeen
1) Hugo Kogelnig / Vermont, FIN 0
….20) Jone Illi / Eolita L, FIN 1
Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/592567


Nuoret ratsastajat, 150 cm. Tilanne kolmen osakilpailun jälkeen
1) Matthis Westendarp / Stalido, GER 5,45
2) Jack Whitaker / Scenletha, GBR 6,67
3) Egor Shchibrik / Cornet´s Spirit, RUS 6,83
…69) Liida Lehtonen / Cedrick, FIN 42,62
Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/592578


Aikataulu

24.7.
Klo 10.30 Lapsiratsastajien Nations Cup 2. kierros, karsinta henkilökohtaiseen finaaliin
Klo 14.00 Lohdutusluokka junioreille
Klo 18.30 Junioreiden henkilökohtainen mitalifinaali, 30 parasta

25.7.
Klo 10.30 Lohdutusluokka lapsiratsastajille
Klo 13.00 Lohdutusluokka nuorille ratsastajille
Klo 16.30 Lapsiratsastajien henkilökohtainen mitalikilpailu, 30 parasta
Klo 19.30 Nuorten ratsastajien henkilökohtainen mitalikilpailu, 30 parasta

Lisätietoa:
Lähtölistat ja tulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/42157
Tapahtuman järjestäjä: www.vilamouraequestriancentre.com

Kilpailua voi seurata ClipMyHorsen maksulliselsta nettisivulta ja järjestäjän ilmaiselta Facebooksivulta: https://www.facebook.com/VilamouraEquestrianCentr