Kohti Tokiota: Henri Ruoste viimeisteli toiseksi Le Mansin Grand Prix’ssä

17.6.2021

Henri Ruosteen ja Kontestro DB:n viimeistelykilpailu Tokion olympialaisten alla alkoi sujuvissa merkeissä ja hienolla toisella sijalla Le Mansissa, Ranskassa.

Henri Ruoste ja Kontestro DB, arkistokuva LL Foto.

Kouluratsastaja Henri Ruoste viimeistelee kisavirettään Kontestro DB:n kanssa Le Mansissa, Ranskassa. Kilpailu on ratsukon viimeinen ennen Tokion kesäolympialaisia. Torstain tulos luokassa Grand Prix oli 74.17 prosenttia mahdollisista maksimipisteistä, millä kaksikko oli hienosti toinen.

Ratsukko teki sujuvan radan saaden tuomaristolta hyviä pisteitä mm. haastavista piaffe- ja passagesosuuksista sekä laukanvaihdoista askeleessa.

– Konsta on koko ajan enemmän ja enemmän menossa oikeaan, haluamaani suuntaan. Tarvitsemme vielä virheettömän suorituksen sekä tuomarit, jotka tykkäävät siitä. Radalla virheistä pitääkin mennä alas, mutta siitä miten Konsta suorittaa nyt laadullisesti ja virheettömästi tietyt kohdat, voisi pisteissä mennä kyllä rohkeammin myös ylös, mutta ne eivät ole minun päätöksiäni, Ruoste toteaa rauhallisesti.

Mukana oli myös yksi harmillinen, isompi rikko, ja käyntiosuuden pisteet kääntyivät alakanttiin.

– Konsta tuli radalle tosi hyvin sisään, mutta se oli vähän innoissaan ja jostain syystä laukkasi ulos pysähdyksestä ravin sijaan. Minusta tuntui, että se käveli tosi hyvin, mutta se sai käynnistä tosi keskinkertaiset pisteet, ja niissä tuomareilla oli myös paljon hajontaa.

Ruoste toi Kontestro DB:n kansainvälisille kilpa-areenoille viime vuoden helmikuussa juuri Le Mansissa nousten suoraan palkintosijoille ja yli 72 prosentin. Ruoste ja Kontestro DB ovat FEI:n maailmanlistalla parhaillaan 39. tilalla, oma ennätys 75.34 % Grand Prix’ssä tuli Oldenburgissa, Saksassa viime lokakuussa.

– Kaikki on edennyt tosi nopeasti Konstan kanssa, vaikka aika on ollut ratsukkona meille rajallinen. Ottaa oman aikansa nousta tulostasolla,  yli 70 prosentin on yksi harppaus ja yli 75:n toinen. Täytyy toivoa, että ne isommat pisteet tulevat kun ovat tullakseen, urheilijana toki toivoisin, että kaikki kävisi vähän nopeammin.

Ratsukko jatkaa edelleen GP vapaaohjelmaan, joka ratsastetaan Le Mansissa lauantaina illalla. Kontestro DB:n karanteeni Tokioon alkaa Aachenissa, Saksassa 6.7. ja lento kohti Japania nousee Liegestä, Belgiasta 15.7.

Voiton Grand Prix’ssä vei Hans Peter Minderhoud tanskalaisorilla Glock's Zonik N.O.P (76.07) ja kolmansiksi nousivat Thamar Zweistra ja Hexagon's Double Dutch 71.72, molemmat Alankomaista.

17.-20.6. Kouluratsastusta CDI4* Le Mans, Ranska,
Grand Prix, karsinta GP vapaaohjelmaan


1) Hans Peter Minderhoud - Glock's Zonik N.O.P., NED 76.065 %
2) Henri Ruoste – Kontestro DB 74.174  %
3) Thamar Zweistra – Hexagon's Double Dutch, NED 71.717  

Tulospalvelu ja täydet tulokset: https://results.worldsporttiming.com/event/46

Ruosteen kansainväliset tulokset FEI:n systeemissä: LINKKI

Järjestäjä: http://pole-europeen-du-cheval.com/  / https://bouleries.marieh.eu/