Kohti viikonloppua askellajiluokkien finaaleilla sekä passilajeilla

10.8.2018

Islanninhevosten PM-kilpailuissa perjantaina nuorten ratsastajien T2-luokan B-finaalissa kilpaili Desiree Alameri Þeyr fra Guldbækilla. Finaalissa oli muutamia poisjääntejä, mutta hieman typistyneestä finaalista Dessi nousi kuitenkin finaalin voittajaksi pistein 5,58 ja saa näin ollen vielä mahdollisuuden korottaa sijoitustaan A-finaalissa.

Nicole Hiltunen ja Ingrid Väyrynen ratsastivat nuorten T1-luokan B-finaalissa. Kuva:Pia Ralli.

Töltin B-finaalissa oli poisjääntejä, ja sääntöjen mukaisesti seuraavat tuloslistalla pitää ottaa mukaan finaaliin, joten iloksemme ratsukot Nicole Hiltunen/Völsungur frá Húsavík ja Ingrid Väyrynen/Kolfinna frá Efri-Rauðalæk pääsivät mukaan B-finaalikarkeloihin. Nicolelle sijoitus 8 pistein 5,89 ja Ingridille 9.sija pistein 5,83. Völsungurilta irtosi harmittavasti kenkä viimeisen osion loppupuolella, jonka takia osion pisteet jäivät alhaisimmiksi.

Hevonen saatiin onneksi kengitettyä uudelleen, sillä Nicole Hiltunen pääsi Völsungurin kanssa myös nuorten V1-nelikäyntiluokan B-finaaliin poisjäännin takia. Karsintojen tasapisteiden takia luokassa ratsasti kuusi ratsukkoa. Ravi ei tällä kertaa mennyt oikein putkeen ja vaikka muut askellajit onnistuivat hyvin, jäivät pisteet 5,97:än, mikä toi ratsukolle kokonaiskilpailun 11. sijan.

Gaedingakeppnin B-finaaleissa tulessa oli kaksi suomalaista.

Gaedingakeppnin finaaleissa ei enää esitetä kaikki askellajeja, vaan esimerkiksi B-flokkin finaalissa tuomareille näytetään hidas töltti, ravi ja lisätty töltti. Lisäksi tuomarit arvostelevat koko suorituksesta eteenpäinpyrkimyksen ja hevosen muodon. B-flokkissa Kati Summa ratsasti Brennirillä erittäin tasaisen ja varman suorituksen tuloksena pisteet 8,277, jotka riittivät tuloslistan 14. sijalle. A-finaalin nousi islantilainen Sigurður Sigurðarsson List frá Langsstöðumilla pistein 8,757.

Geadingakeppnin nuorten aikuisten luokassa Desiree Alameri ja Mökkur frá Ytri-Bægisá saivat 8,240 pistettä ja sijoittuivat hienosti 12. sijalle.

Tänään ratsastettiin myös pareittain lähtökarsinoista startattava 250 metrin P1-passijuoksu. Luokkaan kuuluu yhteensä neljä starttia jokaiselle ratsukolle, joista juoksut 1. ja 2. juostiin tänään ja juoksut 3. ja 4. huomenna. Luokassa on siirryttävä passiin viimeistään 50 metrin kohdalla ja pidettävä passi aina 250 metrissä olevalle maaliviivalle asti. Vain ehjästä suorituksesta otetaan aika. Luokassa vain ajalla on merkitystä. Junioriratsastaja Gerda-Eerika Viinanen Svala frá Minni-Borgilla ei saanut tänään aikaa kummastakaan juoksusta, mutta nuorten Marleena Mönkäre pitää tällä hetkellä kahden juoksun jälkeen ikäluokkansa kolmatta sijaa Svarta-Skotta frá Halan kanssa ajalla 26,22 sekuntia.

- Hevonen tuntui P1-luokassa erittäin hyvältä, mutta kummassakin juoksussa oli silti pieniä teknisiä ongelmia. Lähdetään kuitenkin Svalan kanssa hyvällä fiiliksellä huomisen startteihin, analysoi Kerttu.