Koivisto lunasti näyttävästi kisapaikan

1.6.2010

Glitnir Helsinki International Horse Show´n kuudes Rolex FEI World Cup™ -luokkaan osallistuva suomalaisratsastaja on Jukka-Mikael Koivisto. Uransa parhaaseen suoritukseen viime viikonloppuna Tallinnan Grand Prix´ssä yltänyt Koivisto lähtee Glitnir Helsinki Horse Show´hun luottavaisin mielin.

- Hevoseni Nandele tuntui kisassa äärimmäisen hyvältä. Voisi sanoa, että paremmalta kuin koskaan. Olemme kotityöskentelyssä keskittyneet paljon perustyöskentelyyn. Se on johtanut hyviin tuloksiin, toiseksi sijoittunut Koivisto kertoo.

23-vuotias oikeustieteen opiskelija on kilpaillut Glitnir Horse Show´ssa jo juniorina. Latania Z:lla hän voitti nuorena ratsastajana 135-tason Baltic-finaalin. Viime vuonna Koivisto kilpaili Nandelilla maailmancupissa, mutta he tekivät paljon virheitä. Ensi viikolla vuoden kokeneemmalla ratsukolla on päätavoitteenaan nappisuoritus Rolex FEI World Cup™ presented by Glitnir -luokassa.

- Kilpailen ainakin perjantaina 150-luokassa ja sunnuntaina maailmancupissa. Lauantain suunnitelma on vielä auki.

Koivisto luottaa 9-vuotiaaseen huippusukuiseen holsteinertammaansa ja kääntääkin paineita omaan suuntaansa.

- Nandele on äärimmäisen varovainen hevonen, jolla on voimakas oma tahto hypätä ja tehdä parhaansa. Siltä ei koskaan usko lopu kesken. Jos vain ratsastaja osaa auttaa sitä oikealla tavalla, on sillä kaikki edellytykset hypätä hyvin.

Mukana nuoria lupauksia

Matalammissa kansainvälisissä luokissa 140-150 tasolla kilpailee yhdeksän suomalaisratsukkoa. Heistä valtaosa on nuoria ja lupaavia ratsastajia. Nuorin on vasta 16-vuotias, kesällä junioreiden EM-tasolla debytoinut Anna-Julia Kontio. Kontio ratsastaa myös Baltic-cupissa ja poniluokissa. Ensi kesän nuorten EM-kisoihin tähtäävät Ville Peltokoski, Jessica Timgren ja Catharina Ehrnrooth hakevat Helsingistä kansainvälistä kisakokemusta.

- Nuorten EM-kisoihin ehdolla oleville ratsukoille tarjotaan mahdollisuus hankkia kansainvälistä kokemusta ensi kesän hanketta ajatellen. Siksi he menivät joidenkin menestyneiden senioreiden ohi, Suomen Ratsastajainliiton koulutus- ja valmennuspäällikkö Aki Ylänne sanoo.

Loukkaantumisen vuoksi vuosia poissa ollut Sandra Burmeister on päässyt loppukaudesta lupaavaan vireeseen. SM-kakkonen kilpailee Helsingissä Cosigalla ja Ufra van Rothilla. Joukon kokenein, Sanna Backlund, nähdään radoilla uudella Grand Prix -tason ratsullaan Lili Marlenella. Ville Kulkas, Sofia Stenius ja Jenny Kainulainen edustavat hekin nuorekasta kansallista kärkeämme.

Uusi kuituhiekka on Länsisatamassa

Glitnir Horse Show´n kautta aikojen suurin investointi, uusi belgialainen kuituhiekka, on saapunut päivää ennakoitua aiemmin Länsisatamaan. Antwerpenistä lähtenyt, 23 konttia sisältävä lasti odottaa vielä purkausta ja siirtoa Hartwall Areenalle.

- Olen erittäin helpottunut siitä, että lasti on jo Suomessa. Näin ison lastin kuljettamisessa meriteitse on olemassa kaikki mahdolliset riskit, kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Tom Gordin huokaisee.

Pohjan rakennuksessa pelataan vielä tänä vuonna varman päälle. Sitä ei rakennetakaan jään päälle, vaan edellisten vuosien tyyliin jää sulatetaan ja pohja tulee betonille.

- Meillä on kymmenen vuoden kokemus betonin päälle rakentamisesta. Se on nopeampi ja turvallisempi vaihtoehto uuden hiekan kanssa.

Päivitetyt ratsukkotiedot SRL:n etusivulla kohdassa ajankohtaista!

Teksti: Kati Hurme-Leikkonen

Lisätietoja: www.helsinkihorseshow.fi