Koko kansan suositut Pohjola-sarjat tulevat taas – tervetuloa mukaan!

4.4.2023

Kolmatta kertaa järjestettävät kansalliset este- ja kouluratsastuksen pääsarjakilpailut käynnistyvät toukokuussa. Pohjola Vakuutuksen tukemissa sarjakilpailuissa edetään laajalta pohjalta ja eri tasoilta kohti menestystä, ja ne on suunnattu kaikille ratsastajille, jotka haluavat kilpailla ja kehittyä. Suurta suosiota edellisinä vuosina saavuttaneiden sarjojen osakilpailut järjestetään maamme parhaissa kilpailupaikoissa ja olosuhteissa. Finaalien parhaat koulu- ja esteratsastajat pääsevät näyttämään taitojaan Helsinki International Horse Show´ssa.

 

Kuva Hanna Heinonen. 

 

Ratsastusyhteisössä on vetovoimaa – tule mukaan! 

Pohjola-sarjat tuovat kilpailupaikkakunnille maamme huiput ja tulevaisuuden tähdet, ja mukana menossa ovat tietysti myös hurmaavat suomenhevoset. Tule mukaan paikan päälle kokemaan ratsastuskilpailuiden kutkuttavaa jännitystä ja lämmintä tunnelmaa - kilpailupaikoilla voit tutustua hevosurheiluun, shoppailla hevosvarusteita, nauttia virvokkeita ja ruokaa ja tavata tuttuja taas pitkästä aikaa! 

Yleisöllä on valtava merkitys tunnelman nostattamisessa kilpailupaikalla, ja tänä vuonna kilpailuihin kannattaa tulla vaikka pidemmänkin matkan päästä. Sillä Pohjola-osakilpailuiden yleisölle on luvassa hauskoja kilpailuita ja arvontoja mainioine palkintoineen. Kannusta suosikkiratsastajiasi, löydä nousevat tähdet ja ihastu upeisiin hevosiin! 

 

Laura Koskiniemi ja Ilon Vekkuli. Kuva Heidi Lammi

 

Pohjola-sarjat ovat tuttuun tapaan kaikkien hevosten ystävien saatavilla, ja lähetystä osakilpailujen pääluokista voit seurata sunnuntaisin kätevästi myös livelähetyksen kautta, jossa viihdyttävät ja asiantuntevat selostajat tuovat kilpailupäivän kotisohvallesi!  

Ratsastuskilpailuita ei olisi ilman reippaita vapaaehtoistoimijoita, ja siksi Pohjola-sarjakilpailut tarjoavat myös vapaaehtoisille oman polkunsa kohti Helsingin Jäähallin loistetta. Jokaisessa Pohjola-osakilpailussa palkitaan yhteistyössä Helsinki Horse Show’n kanssa kilpailujärjestäjän valitsema vapaaehtoinen, joka saa lipun Horse Show’n perjantain näytökseen ja vapaaehtoisille suunnattuun hemmottelu- ja palkitsemistilaisuuteen.  

 

Vapaaehtoisia Helsinki Horse Show'ssa 2022. Kuva Heidi Lammi

 

Sarjat käynnistyvät Hyvinkäältä ja Haminasta – oletko valmis 

Kouluratsastuksen Pohjola Tour -sarja alkaa 26.–28.5. Stable Novassa Hyvinkäällä, Dressage Team Traversin perinteikkäässä kevätkilpailussa. Esteratsastuksen puolella sarjakilpailu käynnistyy 7.–11.6. historiallisesta Haminasta, Hevoset Bastionissa tapahtumassa.  

Hevosopistolla Ypäjällä kilpaillaan 16.–18.6. näyttävästi sekä este- että kouluratsastuksen toiset osakilpailut osana legendaarista Finnderbyä. Kilpailukaudella 2023 on mukana myös uusia mielenkiintoisia kilpailupaikkoja – katso kilpailukalenterista lähin Pohjola-osakilpailusi ja tule mukaan kilpailuihin! 

Pohjola-sarjat huipentuvat Hyvinkäälle Stable Novaan, jossa kilpaillaan sekä koulu- ja esteratsastuksen sarjakilpailufinaalit. Esteratsastuksen finaali kilpaillaan 25.–27.8. ja kouluratsastusfinaali 15.–17.9. Jännittävissä finaaleissa ratkotaan sarjakilpailuiden voittajat, ja parhaat ratsukot lunastavat suoraan paikan Helsinki Horse Show’hun. 

 

Jessica Jokiranta ja Sandrina. Kuva Hanna Heinonen

 

Parhaat ratsukot nähdään Helsinki Horse Show´n parrasvaloissa 

Pohjola Tour ja Pohjola Grand Prix -sarjojen tavoitteena on tarjota kaikille kansallisen tason ratsukoille mahdollisuus kilpailla parhaissa puitteissa, parhaita vastaan. Aina Vaativa B:stä Grand Prix küriin ja 115 cm esteradoilta 145 cm tasolle asti. Osakilpailuissa tullaan näkemään koko ikäryhmiemme kirjo, suomenhevosista ja poneista maamme kärkipareihin. Nuoret ja amatöörit saavat suoraan mallia ja oppia maamme parhailta.

Kouluratsastuksessa uutuutena nähdään Pohjola Tour superfinaali, joka tuo kansallisen kouluratsastuksen näyteikkunassa Helsinki Horse Show’hun. Pohjola Superfinaalissa parhaat ratsukot ottavat kaikkien sarjojen kesken mittaa toisistaan, omilla vapaaohjelmillaan musiikilla. Ratsukoiden arvostelu on suhteutettu heidän kilpailuohjelmaansa, ja parhaat pisteet saanut ratsukko vie jännittävän Superfinaalin voiton!   

Esteratsastuksessa uutuutena järjestetään Pohjola Playoff-kilpailu Ypäjällä, josta sarjakilpailufinaaleissa ilman Helsinki Horse Show paikkaa jääneet ratsukot voivat saada bonuspaikkoja superfinaaleihin. Pohjola Grand Prix’n parhaat ratsukot puolestaan nähdään Helsinki Horse Show’ssa uudessa kansainvälisessä Pohjola Diamond Open kilpailussa, jossa maamme kärki kohtaa pohjoismaiset vastustajat. 

 

Yleisölle on jälleen luvassa sykähdyttäviä hetkiä, kun kauden 2023 Pohjola-sarjat alkavat! Kuva Heidi Lammi

 

Aim high - elämä hevosten kanssa on mielenkiintoisempaa, turvallisempaa ja palkitsevampaa silloin, jos haluat kehittyä – olitpa millä tasolla tahansa. 

Have fun - hevosharrastuksen ja kilpaurheilun pitää olla myös hauskaa. Rento ja suvaitsevainen asenne ei ole tavoitteellisuuden vastakohta. 

Think green – tavoittelemme ympäristöystävällistä maailmaan toimimalla vastuullisesti ja etsimällä aktiivisesti ympäristöä säästäviä tapoja toimia. 

  

Kilpailukalenteri 2023 

 

Esteratsastus 2023 

  

Pinja Varsanpää ja Hazel. Kuva Heidi Lammi

 

Pohjola Grand Prix – Road to Helsinki 

Pohjola Vakuutuksen tukemissa viidessä estesarjassa kilpaillaan neljällä tasolla ja suomenhevosilla.  

Pääsarja on 145-tasolla hypättävä Pohjola Grand Prix. Muut sarjat ovat Pohjola Silver Grand Prix (135 cm), Pohjola Bronze Grand Prix (125 cm) ja Pohjola Small Grand Prix (115 cm). Suomenhevosille avoin Pohjola Finnhorse Grand Prix hypätään tänä vuonna 100 cm korkeudella. 

Esteratsastuksen Pohjola Grand Prix -osakilpailut 2023 
7.-11.6. Hevoset Bastionissa, Hamina 
15.-18.6. Finnderby, Ypäjä 
21.-23.7. Myrkyn Ratsukarnevaalit, Karijoki 
Pohjola Grand Prix finaali 
25.-27.8. Tuusulan Ratsastajat, Stable Nova  

Pohjola Playoffs  
22.-24.9. Ypäjä Horse Show, Ypäjä 
Pohjola Superfinaali 
18.-22.10. Helsinki International Horse Show  

 

Kouluratsastus 2023 

 

Senni Tolonen ja Royal Dandy. Kuva Iita-Maria Ahtiainen

 

Pohjola Tour – Road to Helsinki 

Pohjola Vakuutuksen tukemissa neljässä koulusarjassa kilpaillaan kolmella tasolla ja suomenhevosilla. 

Pääsarja Pohjola Grand Tour kilpaillaan Intermediaire A-II tasolla, Pohjola Small Tour PSG ja Intermediare I-tasolla, Pohjola Rising Star Tour Vaativa B-tasolla ja suomenhevosille avoin Pohjola Finnhorse Tour Helppo A-tasolla. Finaaleissa ratsastetaan jokaisen tason Kür musiikilla. 

Kouluratsastuksen Pohjola Grand Tour-osakilpailut 2023 

26.-28.5.  DTT Spring Dressage at Stable Nova, Hyvinkää 
16.–18.6.  Finnderby, Ypäjän Hevosopisto 
8.-9.7.  Wääksyn Kartano, Kangasalan Ratsastajat 
26.-27.8.  Olympiakentän avajaiskilpailu, Ruskeasuo, Helsinki  
Pohjola Grand Tour Finaali 
15.-17.9. DTT Dressage at Stable Nova, Hyvinkää 

Pohjola Tour Superfinaali  
18.-22.10.      Helsinki International Horse Show