Kolme mitalia lisää Suomelle islanninhevosten PM-kilpailuista

12.8.2018

Suomen askellajiratsastajat saivat lauantaina kolme mitalia Pohjoismaisista mestaruuskilpailuista.

Mitalimimmit - vasemmalta lukien Anniina, Desiree ja Kerttu. Kuva: Pia Ralli.

Kolme mitalia lisää Suomelle islanninhevosten PM-kilpailuista

Anniina Kanerva ja Lordi frá Hvolsvelli ratsastivat näyttävästi junioreiden V1-nelikäynnin A-finaalissa. Kaikki askellajit arvosteltiin yli kuuden pisteen arvoisiksi, paitsi laukkaosio, koska harmittavasti vieressä ratsastanut ratsukko häiritsi laukannostoon keskittymistä. Tästä huolimatta, muiden askellajien oltua laadultaan niin hyviä, pisteet 5,90 riittivät silti niukasti pronssille. Kultamitali pujotettiin Norjan Maria Gjellestad Bosvikin kaulaan, joka ratsasti hevosellaan Djass fra Røysland pisteet 6,53.

- Finaali meni mielestäni ihan hyvin. Olen tyytyväinen suoritukseen ja saimme pronssia! Paitsi että Lordi nosti väärän laukan muutaman kerran, ja siitä lähti paljon pisteitä pois. Mutta muuten Lordi oli hyvä ja energinen ratsastaa! Huomenna jatketaan T1-finaalissa, kertoo Anniina vaatimattomasti.

Nuorten F1-viisikäynnin A-finaalissa Desiree Alameri ratsasti energisen ja ehjän suorituksen Þeyr fra Guldbækilla. Tasaisesta finaalista saadut kokonaispisteet 6,40 riittivät kaikkien riemuksi pronssille. Kultaa otti tanskalainen Maja Nymann Blitskov Ljóni frá Ketilsstöðumilla pistein 6,67.

- Oli kivaa ratsastaa kovatasoisessa finaalissa! Ja mikä vielä parempaa, nyt tuli se mitali jota olen jahdannut muutamia vuosia. Meillä oli mielenkiintoinen sää finaalin aikana, auringosta myrskyyn, mutta me olemme Þeyrin kanssa jo kokeneet samanlaisen sään keväällä, iloitsee Desiree.

250 metrin passijuoksuissa tulevaisuuden passitoivomme junioriratsastaja Gerda-Eerika Viinanen toi Suomelle jo toisen passilajien mitalin, kun viimeisellä startilla juostu aika 28,58 sekuntia oli tarpeeksi nopea hopeiselle mitalille eli 0,12 sekuntia nopeampi kuin pronssille yltäneellä ratsukolla. Luokan voitti islantilainen Védís Huld Sigurðardóttir - Krapi frá Fremri-Gufudalilla ajalla 25,92 sekuntia.

- Aivan super fiilikset! Svala tuntui koko ajan paremmalta. Haastavinta hevosella on ollut aina rataan tottuminen, mutta tämän kesän aikana pitkästä passista on tullut melkein paras lajimme. Täällä on silti ollut vaikeaa radan erilaisuuden takia, mutta Svala alkaa tottua koko ajan enemmän pohjaan ja itse rataan. Huomenna vielä P2 speedpassi, iloitsee Kerttu ja aivan syystä.

- Skotta oli eilen ja tänään energinen sekä teki taas ennätyksensä. Taso passilajien nuorten ikäluokassa on todella kova ja siksi olenkin tosi tyytyväinen suorituksiini ja kuudenteen sijaan, kertoo nuorten passijuoksussa ratsastanut Marleena Mönkäre, jonka Svarta-Skotta frá Hala juoksi parhaaksi ajakseen 25,72 sekuntia.

Gaedingakeppnin A-flokkin A-fnaalissa Katie Sundin-Brumpton ratsasti Máni frá Hvolilla 6. sijalle pistein 8,487. Luokan voitti pisteillä 8,840 Norjan Thomas Larsen Sýn frá Kálfsstöðumilla.

- Vitsi miten upea taso finaalissa olikaan! Olen todella tyytyväinen mun ja Mánin suoritukseen ja miten mahtava fiilis tässä finaalissa olikaan ratsastaa, kertoo Katie tyytyväisenä.

Maistuu se pronssikin hyvältä, tuumaa Anniina. Kuva: Eliisa Mönkäre

Pronssipusu -Desiree ja Theyr. Kuva: Pia Ralli

Kerttu ja Kertun hopea. Kuva: Eliisa Mönkäre

 

Kilpailujen nettisivut: http://www.ncicelandichorse.com/en/welcome/

Suomen askellajiratsastuksen maajoukkueen Facebook-sivu: https://www.facebook.com/askellajiratsastus/