Kontio ja Huru sijoittuivat Ruotsissa

1.6.2010

Poniratsatsajat Anna-Julia Kontio (Ylöjärvi) ja Petra Huru (Pori) hyppäsivät kumpikin sijoituksille viikonlopun Baltic Cup -estekilpailuissa Grevagårdenin ratsastuskeskuksessa Skövdessä Ruotsissa.

Anna-Julia Kontio oli toinen kahden vaiheen karsintaluokassa 120 cm:n esteillä hypättyään ponillaan Jessy molemmat vaiheet virheittä. Petra Huru ja Leonardo da Vinzi sijoittuivat samassa luokassa 22:nneksi, niinikään kahdella puhtaalla radalla. Luokkaan osallistui kaikkiaan 93 ratsukkoa.

Toisessa karsintaluokassa 125 cm:n esteillä tytöt jatkoivat hyviä suorituksiaan. Kontio nousi aikaratsastuksessa viidenneksi ja Huru sijalle 11 kaikkiaan 87 ratsukon joukossa.

Grand Prix -finaalissa suomalaisratsukot eivät yltäneet aivan sijoituksille saakka. Huru otti perusradalla yhden pudotuksen ja Kontio kaksi. Huru oli 15:s ja Kontio 24:s luokassa, jonka 32 lähtijästä sijoittui 8.

Baltic Cup -kokonaistilastossa Huru oli sijalla 15 ja Kontio sijalla 24 D-kategorian ponien rankingissa 72 ratsukon joukossa.

Baltic Cup -kilpailuun osallistuivat myös juniorit Riikka Väätäinen ja Ville Peltokoski sekä poniratsastaja Elina Blom jääden tällä kertaa sijoituksitta.

Tuloksia, suomalaisratsukoiden saavuttamat sijoitukset:

Luokka 6, D-kategorian ponien 1. karsinta, 120 cm kahdessa vaiheessa, 93 lähti - 24 sijoittui
1) Mie Daugaard Reimer - Edenside Sunshine, Tanska 0/0-24,92, 2) Anna-Julia Kontio - Jessy, Suomi 0/0-26,09, 3) Mille Holck - Bodyguard, Tanska 0/0-26,24, ... 22) Petra Huru - Leonardo da Vinzi, Suomi 0/0-30,28.

Luokka 10, D-kategorian ponien 2. karsinta, 125 cm aikaratsastus, 87 lähti - 22 sijoittui
1) Sacha Astrup Jensen - L'Esperance Francaise, Tanska 0-53,87, 2) Erica Swartz - Sunny 93, Ruotsi 0-58,39, 3) Eleanor Bellander - Westside Padraig, Ruotsi 0-58,82, ... 5) Anna-Julia Kontio - Jessy, Suomi 0-59,57, ... 11) Petra Huru - Leonardo da Vinzi, Suomi 0-65,87.