1.6.2010

Esteratsastuksen juniorien EM, CH-EU-S/J Auvers 27.7.

Anna-Julia Kontio
hyppäsi EM-finaalipaikan

Ranskassa juniorien esteratsastuksen EM-kilpailussa hypättiin torstaina kahden kierroksen 140 cm joukkuekilpailu, joka samalla oli toinen karsinta henkilökohtaiseen mitalikilpailuun. Anna-Julia Kontio Ylöjärveltä ja Eafons Escape saivat ensimmäiseltä kierrokselta kaksi pudotusta ja toisella ratsukko hyppäsi kirkkaan nollan. Yhteistulos keskiviikon karsintatulos mukaan lukien oli 12 virhepistettä. Tulos antoi jaetun sijan 27 ja paikan EM-mitalikilpailussa sunnuntaina. Mitaleista hyppää 30 parasta kaikkiaan 101 kilpailun aloittaneesta ratsukosta, jotka edustivat 24 maata.

Jessica Timgren Espoosta ja Don Quido la Silla (kuvassa alla) saivat ensimmäiseltä kierrokselta yhden pudotuksen ja kaksi yliaikavirhettä. Toisella kierroksella putosi kolme puomia ja lisäksi tuli kaksi yliaikavirhettä. Karsintojen jälkeen Jessicalla oli tilillään yhteensä 21 virhettä. Sijaluku 49 oikeutti paikkaan B-finaalissa, joka hypätään 130 cm tasolla lauantaina. Perjantai on hevosten lepopäivä.

Yhteensä 19 maata osallistui joukkuekilpailuun, jonka voitti Ruotsi uusinnassa Saksan kanssa. Pronssin otti Ranska. Suomi ei päässyt mukaan joukkuekilpailuun, sillä kolmannen ratsastajamme, Espanjassa asuvan Sonia Hungerbühlerin hevonen Per Favore loukkasi jalkansa ennen kilpailua, eikä päässyt matkaan.

Ohjelma
Pe 27.7. Hevosten lepopäivä
La 28.7. B-finaali 130 cm
Su 29.7. Henkilökohtainen mitalikilpailu 140 cm, kaksi kierrosta. Osallistumisoikeus 30 parhaalla ratsukolla 1. ja 2. karsinnoista yhteenlaskettujen virhepisteiden perusteella. Uusinta vain mitaleista.

Kilpailun avoimia CSI-luokkia hyppää Jessica Timgren / Online. Joukkueenjohtaja on Pekka Larsen.

Tulokset
Väliaikatulos EM-kilpailu, 1. karsinta 135 cm + 2. karsinta 140 cm 2 kierrosta, 30 parasta mitalifinaaliin, seuraavat B-finaaliin, 101 lähti

1) Julia Dallamano / Multimed Marokko Ranska 0+0+0=0, 2) Andre Schroder / Ontario Saksa 0+1+0=1, 3) Anna Giugno / Osiris Italia 2+0+0=2,... 27) Anna-Julia Kontio / Eafons Escape Suomi 4+8+0=12,...49 )Jessica Timgren / Don Quido la Silla Suomi 1+6+14=21

Joukkuetulokset, 140 cm, 2 kierrosta, 18 joukkuetta lähti, 10 parasta toiselle kierrokselle
1) Ruotsi 9 + uus. 0-132,45, 2) Saksa 9 + uus. 0-138,40, 3) Ranska 12, 4) Britannia 13, 5) Espanja 14, 6) Hollanti 16, 7) Tanska 18, 8) Belgia 20, 9) Kreikka 22, 10) Italia 29, 11) Sveitsi 13, 12) Norja 14, 13) Portugali 19, 14) Irlanti 21, 15) Unkari 26, 16) Tsekki ja Puola 38, 18) Itävalta, 41

Luokka 135 cm, aikaratsastus, 1. karsinta mitalifinaaliin, 101 lähti, 26 sijoittui
1) Nicolas Bidon Daurella / Shakespeare's son Espanja 0-78.49, 2) Jens van der Steichel / Risque Tout Belgia 0-79.02, 3) Malin Hansen / Alvarito H Norja  0-82.35, … 20) Jessica Timgren / Don Quido la Silla Suomi 1-87.82, … 37) Anna-Julia Kontio / Eafons Escape Suomi 4-85.01