Kouluratsastaja Janni Martikainen lunasti paikkansa Euroopan parhaiden nuorten joukossa

15.7.2018

Janni ja "Korppu" radalla. Suurkiitos kuvista Team Hipposport ja Virve Ruutu-Martikainen. 

Nuorten ja junioreiden koulu- ja kenttäratsastuksen EM, Fontainebleu 

Janni Martikainen teki hienoa työtä Fontainebleun henkilökohtaisessa mitalifinaalissa sunnuntaina ratsullaan Cornando vd Cadzandhoeve ja lunasti samalla paikkansa Euroopan parhaiden nuorten kouluratsastajien joukossa. Tuloksella 69.40 prosenttia ratsukko oli 16. tilalla. Piste-ero edelle nousseisiin viiteen ratsukkoon  jäi todella niukaksi haitarilla 69.475-69.975 %.

- Janni ei ole koskaan ratsastanut noin hienoa rataa, hän olisi ehdottomasti ansainnut siitä yli 70 prosenttia. Yksi tuomari oli antanut hänelle selvästi muita huonommat pisteet. On kova sijoitus olla tässä joukossa finaalissa. Perinteisistä mitalimaista, kuten Tanskasta, ei päässyt yhtään ratsastajaa mukaan, maajoukkuevalmentaja Marko Björs sanoo.

- Täällä on ollut todella kuumaa, ja Korppu oli tänään jo aika väsynyt, mutta se ja minä tsemppasimme molemmat aivan kaikkemme. Meillä oli keväällä vaikeuksia, ja tämä oli kauden ensimmäinen kansainvälinen kilpailumme. Oli tosi ilo huomata, että kova työ on tuottanut tulosta. Olosuhteisiin ja lähtökohtiin nähden teimme hyvät tulokset, vaikka muutama stiplukin tuli, ratsastaja hymyilee.

Martikainen on valmentautunut ja kilpaillut kaksi vuotta ulkomailla. Hänen henkilökohtainen valmentajansa on olympiaratsastaja Mikaela Lindh, jonka talli sijaitsee Tanskassa.

Tuloslista: LINKKI

Kaikki kenttäratsastajat tyylillä maaliin

Kenttäratsastuksen EM-kilpailut päättyivät sunnuntaina rataesteosuuksiin.

Nuorissa Axel Lindberg ja My Laptop olivat koulukokeen jälkeen 44:siä, mutta tekivät hienon maaston nousten 16. tilalla. Kun rataesteillä tuli viisi puomia, sijoitus oli loppupelissä 26:s. Johanna Pohjonen ja Conner K selvittivät sunnuntain esteet yhdellä puomilla. Ratsukko oli yhdeksäs  kouluosuuden jälkeen, mutta maastossa tuli harmillinen estevirhe, mikä maksoi myös aikaa ja tipautti ratsukon 35 tilalle. Kokonaistuloksissa 33. tila.

Junioreiden Veera Manninen ja Colibri selvittivät maastoradan erittäin hienosti ilman estevirheitä tuloksena vain niukasti yliaikaa ja väliaikatilanteessa 21. sija. Rataesteillä kaksi pudotusta ja loppupelissä 25. tila. Sami Siltakorpi ja Lucky Accord selvittivät rataesteet yhdellä puomilla ollen kokonaiskilpailussa 47:s.

Tuloslistat kenttäratsastus: Nuoret / Juniorit

Nuorten ratsastajien ja junioreiden EM, Fontainebleau, Ranska / https://fontainebleau2018.com/
Tulospalvelu online: LINKKI / Kenttä myös: LINKKI