Kouluratsastajat jatkavat nousuaan maailmanlistalla – Noora Forstén lähellä maailmancupin finaalipaikkaa

4.2.2022

Kouluratsukot Henri Ruoste ja Kontestro Db sekä Emma Kanerva ja Greek Air jatkavat nousuaan kohti kärkeä. Ruoste on tuoreella maailmanlistalla 14. tilalla EM-ratsullaan Kontestro Db:llä ja Kanerva ja nuori Greek Air nyt 64. tilalla. Mikaela Soratie ja Hot Casanova ovat 131. Anna von Wendt ja Denzel 149. ja Stella Hagelstam ja Sangraal 177. Kouluratsukoiden maailmanlistan kärjessä on vahvasti saksalainen Jessica von Bredow-Werndl ja Tsf Dalera Bb.

Maailmanlistan 14. Henri Ruoste ja Kontestro Db. Kuva Kati Hurme

 

Myös 25-vuotiaat ja alle eli U25 ratsukot Nora Svensk ja Lammehaven´s Zadin (59.) ja Lotta Luomajärvi ja Windsor V (60.) ovat nousussa rankingissa. Nuorissa sadan kärkeen mahtuvat Sofie Söderbäck ja High Bid V.D.T (60.) ja Eerika Hakala ja American Beauty (83.) Junioreissa Mette Kauppila ja Donna Lottchen (46.) ja Anni Plith ja Midt-West Zalando (56.), ovat molemmat nousseet parikymmentä pykälää viimeisimmässä listassa. Kouluponiratsukoistamme kaksi mahtuu sadan joukkoon, Roosa Salo ja Sir Maximus Welshwarrior (28.) ja Mila Pietarila ja Avalon (79.).

 

Emma Kanerva ja Greek Air. Kuva Peter Nixon.

 

Esteratsastuksen maailmancupin finaalin järjestäminen vielä auki

Noora Forstén ja Con Caya. Kuva Hanna Heinonen.

 

Esteissä ykkösenä on edelleen ruotsalainen Peder Fredricson. Suomalaisista korkeimmalla, ja nousussa, on Noora Forstén (365.), jonka sijoitus Länsi-Euroopan liigan maailmancupissa on ilahduttavasti 21. Tämän talven maailmancupin sarjassa on peruttu useita osakilpailuja koronapandemian vuoksi. Jos finaali pystytään huhtikuussa järjestämään Saksassa, on tällä kaudella kaksi kertaa kymmenen parhaan joukkoon sijoittuneella Forsténilla ja Con Cayalla mahdollisuudet päästä mukaan. Normaalivuosina Länsi-Euroopan liigasta on päässyt 18 parasta ratsukkoa finaaliin, ja kun yleensä kaikki ratsastajat eivät käytä paikkaansa, aukeaa niitä alemmaksi sijoittuneille ratsastajille.

Juulia Jyläs (1000.) ja Eveliina Talvio (1214.) ovat seuraavat suomalaisesteratsastajat maailmanlistalla. Talvio on korkeimmalla (282.) U25-ratsastajissa, Pipsa Koski on 453. ja John Antell 489.

Muiden lajien maailmanlistat

Veera Manninen ja Colibri. Kuva Heidi Lammi.

 

Kenttäratsastuksen maailmanlistan ykkönen on britti Oliver Townend. Korkeimmalle suomalaisista yltää Veera Manninen (192.). Elmo Jankari on 239. ja Hedwig Wikström 282. tilalla.

 

Pia Reitti ja Supremo. Kuva Hanna Heinonen.

 

Pararatsastuksessa suomalaisista on kärjessä Katja Karjalainen (57.), toisena Pia-Pauliina Reitti (107.) ja kolmantena Sanna Koskiluhta (144.). Vain yhden sijan päässä Koskiluhdasta on Jessica Kerttunen.

 

Talvikki Järvinen ja Danser T. Kuva Peter Nixon.

 

Valjakkoajossa yksinvaljakoissa Talvikki Järvinen on 17. tilalla ja Leena Kalalahti 57. Ponien yksinvaljakoissa Raisa Takkinen 17. tilalla.

 

Alina Huovinen Garcia ja Beobidas. Kuva Annina Huovinen.

 

Matkaratsastuksessa Alina Huovinen Garcia on 863. Listalla ovat myös Linda Laine ja Saana Nieminen. Nuorissa matkaratsastajissa Linda Lampinen 128. ja Saana Nieminen 368.

Jessica Laxen ja Condor. Kuva Daniel Kaiser-Delitzsch

Naisten vikellyksessä kärjessä on 35. tilalla Jessica Laxen. Reiningissä suomalaisia löytyy juniorilistalta, Ruut Vidgren on 25., Olivia Runte 46., Nyyti Rounioja 55. ja Elena Wuorimaa 57. sijalla.

 

Maailmanlistat 31.1.2022

Longines Jumping FEI World Cup™ - Länsi-Euroopan liiga

Islanninhevosten askellajiratsastuksen FEIF WorldRanking