Kouluratsastuksen ikäluokka EM - Suomen juniorijoukkue sijalle neljätoista

20.7.2023

Saksan Kronbergissa käydään parhaillaan ikäluokkien kouluratsastuksen Euroopanmestaruus-kilpailuja. Junioreiden joukkuemitalit jaettiin tänään. Saksa voitti joukkuekilpailussa kultaa, hopeaa nappasi Itävallan joukkue ja pronssi matkasi Tanskaan. Suomen joukkueen lopputulos oli neljästoista kuudestatoista joukkueesta.

Suomen joukkue ikäluokkien EM-kilpailuissa

 

Junioreiden joukkuekilpailun suoritukset käytiin keskiviikkona ja torstaina. Keskiviikkona suomalaisista aloittivat Anni Plith ja Rush On 67,212 prosentin tuloksella sekä Anniina Kolu ja Ghana 66,151 prosentin tuloksella. Tänään torstaina vuorossa olivat kaksi muuta suomalaista. Matilda Piispa ja Skovens Rosselli saavuttivat 66,121 prosenttia omalla suorituksellaan. Suomalaisista korkeimmalle tuloslistalla nousi Mette Kauppila ja Shania 68,061 prosentin tuloksella maksimipisteistä. 

Anniina Kolu ja Ghana, kuva Anu Korppoo

"Ratsukkomme saivat kilpailusta arvokasta arvokilpailukokemusta, mutta radoissa oli harmittavia virheitä, jotka laskivat tulosprosenttia", joukkueenjohtaja Anu Korppoo kommentoi joukkuekilpailun jälkeen. "Ratsastajat kuitenkin esittivät hevosensa ja ratsastivat ratansa hyvin keskittyneesti vaativissa olosuhteissa ja edustivat ikäryhmääsä hyvin."

Junioreiden kilpailu jatkuu henkilökohtaisilla ohjelmilla huomenna perjantaina, joista ratsukot havittelevat paikkaa henkilökohtaiseen finaaliin. Sunnuntaina ratsastettavassa finaalissa esitetään vapaaohjelmat musiikilla, ja siihen karsiutuvat kahdeksantoista parasta ratsukkoa henkilökohtaisen ohjelman perusteella.

 

Milka Kovalainen ja Damon, Kuva Anu Korppoo

Milka Kovalainen ja Damon kilpailevat yksilötasolla lapsiratsastajien luokissa. Tänään ratsukko suoritti lasten esiohjelmassa henkilökohtaisen ennätystuloksen 72,209 prosenttia, joka riitti sijalle kaksikymmentäneljä. Kilpailu käytiin kovassa seurassa ja luokan voittoon ratsasti Saksan Vivianne Mercker ja Djamalla huipputuloksella 85,464 prosenttia maksimipisteistä. Kovalainen ja Damon jatkavat perjantain joukkueohjelmaan, josta kahdeksantoista parasta ratsukkoa jatkavat vielä sunnuntain finaali luokkaan.

Kilpailun tuloksia voi seurata täältä: Linkki