Kouluratsastuksen legenda Kyra Kyrklund Hevosopistolle helmikuussa

1.12.2022

Suomen kaikkien aikojen menestynein kouluratsastaja, moninkertainen olympiaratsastaja, valmentaja, professori Kyra Kyrklund saapuu Ypäjän Hevosopistolle helmikuussa pitämään kouluratsastusklinikkaa ja valmentajakoulutusta.

Kyra Kyrklund. Kuva Hevosopisto.

 

Tiedote Ypäjän Hevosopisto

Kouluratsastuksen valmentajalegenda Kyra Kyrklund saapuu Suomeen pitämään Ypäjän Hevosopistolle kouluratsastusklinikkaa ja valmentajakoulutusta 26.2.-27.2.2023. Kyrklund pitää sunnuntaina kaikille avoimen kouluratsastusklinikan, josta jokainen voi saada mestarilta työkaluja ratsastukseen ja hevosten kouluttamiseen.

”Aivan mahtavaa saada Kyrklundin kaltainen kansainvälinen huippuvalmentaja Suomeen ja Ypäjälle,” hehkuttaa Anu Korppoo.

Maanantaina Kyrklund jatkaa valmentajien, ratsastuksenopettajien ja -ohjaajien kanssa valmentajakoulutuksen merkeissä. Kouluratsastusklinikka on myös osa Kyrklund valmentajille pitämää kaksi päiväistä valmentajakoulutusta. Tapahtuma on osa Suomen Ratsastajainliiton ja Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa osaamisen kehittämisen hanketta, joka toteutetaan yhteistyössä Hevosopiston ja Equestrian Trainers Finland kanssa.

Hankkeen kautta on mahdollisuus kehittää valmennusosaamista. Kyra Kyrklundin valmentajakoulutus on tärkeä tukipilari ja upea mahdollisuus koko Suomen ratsastuksen opetuksen ja valmennuksen kehittämiselle.

”Kyra Kyrklundin kouluratsastusklinikka ja valmennusklinikka on ratsastuksen huipputapahtuma, jonka kautta me valmentajat ja opettajat saamme hienon mahdollisuuden päästä kehittämään valmennusosaamistamme. Lisäksi uskon, että klinikan anti on ainutlaatuista myös ratsastuksenharrastajille sekä hevostalouden ammattilaisille. Toivotamme kaikki tervetulleiksi Ypäjällä”.

”Olemme erittäin iloisia saadessamme Kyran Ypäjälle jakamaan huippuosaamistaan. Tämä on upea aloitus juhlavuodellemme! Toivottavasti mahdollisimman moni hevosharrastaja hyödyntää tämän tilaisuuden saada oppia yhdeltä maailman parhaista valmentajista,” Hevosopiston toimitusjohtaja Heli Kivimäki-Manner.

Liput tulivat myyntiin 29.11. Kyrklund on viimeksi nähty Suomessa puolisonsa Richard Whiten kanssa syksyllä Kouluratsastuksen kannatusyhdistyksen järjestämässä klinikassa, joka oli loppuun myyty.

Lisätietoa Kyra Kyrklundin kouluratsastusklinikka ja valmentajakoulutus