Kouluratsastuksen mestaruuksia jaossa Ypäjällä

26.10.2020

Hevosopisto Dressage Challenge -kouluratsastuskilpailu aloittaa kansallisen tason hallikauden lokakuun viimeisenä viikonloppuna. 

Tiedote Hevosopisto. Kuvassa vuoden 2019 hallijoukkuemestarit, Lounais-Suomen joukkue. Kuva Hevosopisto/Leena Kahisaari

Ypäjällä kilpailusuorituksia nähdään lähes 400 kolmen päivän aikana. Kilpailuluokat ratsastetaan kahdessa hallissa. Kilpailu käydään yleisöltä suljetuin ovin, Hevosopiston ohjeistuksen mukaisesti kasvomaskeja on käytettävä kaikissa muissa tilanteissa, paitsi ratsastaessa. 

Ratsastus ei ole kontaktilaji, joten lajin harrastaminen ja ammattimaisesti kilpaileminen on moneen muuhun lajiin verrattuna näinä aikoina riskittömämpää. Jokaisen kilpailijan ja heidän taustajoukkojensa vastuulla on kuitenkin huolehtia kilpailun turvallisesta läpiviennistä. 

- Starttien määrä on suuri, mutta päiväkohtaisesti tarkasteltuna väki jakaantuu kahden hallin välille niin, että kilpailu on turvallista viedä läpi, Hevosopiston kilpailu- ja tapahtumakoordinaattori Hinni Koskenniemi kertoo. 

Viikonloppuna ohjelmassa on paljon erilaisia mestaruuksia. Alueiden välisissä joukkuehallimestaruuksissa neljän ratsukon joukkueiden yhteenlasketut tulokset ratkaisevat sijoitukset alueiden välillä. Barokkihevoset, eli muun muassa Hollannista lähtöisin olevat friisiläiset, espanjalaiset andalusian hevoset ja portugalilaiset lusitanot, kilpailevat omassa mestaruudessaan lauantaina. 

Keväällä kilpailematta jääneet henkilökohtaiset hallimestaruudet kilpaillaan tulevana viikonloppuna kaikissa ikäryhmissä. 

Senioreiden hallitseva halli- ja Suomen mestari Anna von Wendt on mukana kahdella mestaruushevosella. Vastuksen antavat SM-kilpailun hopeamitalisti Pilvi Tuominen - G-Renzo ja Susanna Hyypiä Avemmolla.

Viikonloppuna kilpaillaan myös Suomen Ratsastajainliiton sarjakilpailut ikäluokkaratsastajille ja nuorten hevosten sarjakilpailun, EqPro Championsarjan, finaalit. 

Kilpailuiden aikataulut julkaistaan Hevosopiston nettisivuilla viikon 44 aikana, Equipe Onlinesta löytyvät reaaliaikaiset lähtölistat ja tulokset. 

Lisää tietoa tapahtumasta ja joukkuemestaruuksiin osallistuvat ratsukot: https://www.hevosopisto.fi/tapahtumat/dressage-challenge/ 

Lähtölistat ja tulokset: https://online.equipe.com/fi