Kouluratsastuksen olympiafinalistit ovat tiedossa

25.7.2021

Kouluratsastuksen Grand Prix´n jälkeen joukkuekilpailun toiselle kierrokselle jatkaa kahdeksan maata ja henkilökohtaiseen finaaliin 18 ratsukkoa. Neljä ratsukkoa teki Tokion helteessä yli 80 prosentin tuloksen GP-radalla. Saksan Jessica von Bredow-Werndl onnistui parhaiten, tulos huikea 84,379 prosenttia. Maanmies Isabell Werth ja Bella Rose 2 ylti tulokseen 82,500. Kyra Kyrklundin valmennettava, Tanskan Cathrine Dufour ja Bohemian saivat seitsemältä tuomariston jäseneltä yhteensä 81,056 prosentin tuloksen ja neljäs 80-rajan ylittäjä oli britti Charlotte Dujardin ja Gio, 80,963 prosenttia.

Jessica von Bredow-Werndl ja TSF Dalera. Kuva FEI.

 

Sadevarusteita pukevaa kameramiestä suorituksen alussa säikähtänyt Henri Ruosteen Kontestro Db epäonnistui jännittyneisyyden vuoksi. Ratsukko sijoittui vasta 52. tilalle normaalia tulostasoaan selvästi alemmalla 64,674 prosentin tuloksella.

 

72,096 prosentilla henkilökohtaiseen finaaliin

Uuden olympiaformaatin mukaan jokaisen kuuden ryhmän kaksi parasta pääsi finaaliin. Lisäksi kuusi parasta tulosten perusteella. Oli mielenkiintoista nähdä, miten formaatti toimii ja palvelee parhaita urheilijoita. Heikkotasoisimman ryhmän (E) kakkonen, Ruotsin Juliette Ramel ja Buriel K.H. teki tuloksen 73,369, kun viimeisen ryhmän (F) toiseksi paras tulos on Dujardinin 80,963. Kuuden parhaan, ei kahden joukkoon sijoittuneen, ratsukon tulokset vaihtelivat 76,817 ja 72,096 prosentin välillä.

Parhaat prosentit tehneet ratsukot pääsivät siis mukaan uudellakin systeemillä. Se, tekeekö se lajin seuraamisesta mielenkiintoisempaa tai helpompaa, on toinen kysymys. Toinen kysymys, johon tulee olemaan mielenkiintoista kuulla ratsastajien mielipiteitä, on se, miten Grand Prix Specialin jääminen vain kahdeksan parhaan joukkueen ratsukoille suoritettavaksi, vaikuttaa henkilökohtaiseen finaaliin.

 

Saksa selvässä johdossa joukkuekilpailussa

Joukkuekilpailussa Saksa on ottanut vahvan etumatkan joukkueella Jessica von Bredow-Werndl ja TSF Dalera, Dorothee Schneider ja Showtime FRH ja Isabell Werth ja Bella Rose 2. Iso-Britannia on toisena ratsukoiden Charlotte Fry ja Everdale, Carl Hester ja En Vogue ja Charlotte Dujardin ja Gio voimin. Tanska kiilasi kolmanneksi niukasti Yhdysvaltojen edelle joukkueella Nanna Skodborg Merrald ja Zack, Cathrine Dufour ja Bohemian ja Carina Cassoe Kruth ja Heiline's Danciera. Portugalin joukkueen maajoukkuevalmentaja Kyra Kyrklundin urakka jatkuu, sillä Portugali jatkaa finaaliin seitsemänneltä tilalta.

Joukkuekilpailun finaalista tulee huippujännittävä niin ratsastajille kuin katsojillekin, sillä joukkueen kaikkien kolmen ratsukot lasketaan uuden formaatin mukaisesti tulokseen.  Joukkuekilpailu kisataan tiistaina ja henkilökohtainen finaali keskiviikkona. Molempia luokkia voi seurata Yle Areenasta ja osin TV2:lta. Selostajana suomeksi Marko Björs ja ruotsiksi Isa Hudd ja Maria Colliander.

 

Henri Ruoste ja Kontestro Db. Kuva Equestrian Media Services.

 

Joukkuekilpailun finalistit, lähti 15 maata
1) Saksa 7911,5
2) Iso-Britannia 7508,5
3) Tanska 7435,0
4) Yhdysvallat 7389,5
5) Alankomaat 7312,0
6) Ruotsi 6989,0
7) Portugali 6862,5
8) Espanja 6749,5

Tulokset: https://tokyo2020.live.fei.org/