Kouluratsastuksen Pohjola Superfinaali - ”Odotettavissa hyvätasoista ratsastusta”

2.10.2023

Kouluratsastuksen kansalliset kärkiratsukot kilpailevat tänä vuonna Helsinki International Horse Show´ssa Pohjola Superfinaalissa. Pohjola Tourin neljän eri kansallisen sarjan voittajat ja kaksi ”lucky winneriä” lähtevät kilpailemaan toisiaan vastaan uudessa, mielenkiintoisessa loppukilpailussa jäähallissa.

Riitta Holopainen ja Hamurai. Kuva Heidi Lammi.

 

Pohjola Superfinaalin ratsastajat ovat helsinkiläiset Emmi Salminen ja Veera Paloheimo, karkkilalainen Katja Laine, hyvinkääläinen Riitta Holopainen, espoolainen Peggy Högsten ja ypäjäläinen Lassi Lehmusto.

Kaikki kuusi ratsukkoa esittävät oman koulutustasonsa ja kilpailemansa sarjan vaatimusten mukaisen vapaaohjelman musiikilla. Suorituksesta arvostellaan niin tekniset kuin taiteelliset kohdat, ja parhaimman lopputuloksen prosenteissa saanut ratsukko voittaa finaalin. Kilpailusta on tulossa erittäin jännittävä, sillä piste-erot jäivät semi-finaalissa Ypäjällä näiden kuuden ratsukon välillä vain 2,5 prosenttiyksikön sisään.

 

Emmi Salminen ja St’ Ophir. Kuva Kati Hurme.

 

”Jännittävää päästä mukaan Helsinki Horse Show’hun, siellä on tosi iso ja erilainen areena, paljon yleisöä ja hulinaa. Toivotaan että pysytään siellä housuissamme”, totesi Emmi Salminen Ypäjän voittonsa jälkeen.

 

Veera Paloheimo ja Wolle Wolkenstein. Kuva Heidi Lammi.

 

 ”Kaikki suoritukset arvostellaan vapaaohjelmina ja luokat ovat vertailukelpoisia keskenään vähän samalla tavalla kuin ikäryhmien Future Cup -finaalit. Odotettavissa on hyvätasoista ratsastusta”, kertoo kansainvälinen kouluratsastustuomari Paula Nystén.

 

Katja Laine ja William L. Kuva Mirella Ruotsalainen.

 

Kilpailu käydään parhaaseen mahdolliseen ajankohtaan. Sunnuntaina 22.10. juuri ennen viiden tähden kansainvälisen esteratsastuksen maailmancupin osakilpailua, tuhatpäisen Horse Show -yleisön edessä! Koska mukana on niin puoliverisiä kuin suomenhevosiakin, voi voittaja olla kumpi rotu tahansa…

 

Lassi Lehmusto ja Vekardo. Kuva Hanna Heinonen.

 

Kouluratsastuksen Pohjola Superfinaali 22.10.2023
Emmi Salminen ja St’ Ophir, Pohjola Grand Tour finaalin voittaja  
Veera Paloheimo ja Wolle Wolkenstein, Pohjola Small Tourin finaalin voittaja
Katja Laine ja William L, Pohjola Rising Star Tourin finaalin voittaja
Riitta Holopainen ja Hamurai, Pohjola Finnhorse Tourin finaalin voittaja
Lucky Winners
Peggy Högsten ja Frisco, Pohjola Small Tourin finaalin kakkonen
Lassi Lehmusto ja Vekardo, Pohjola Finnhorse Tourin finaalin kakkonen

 

Peggy Högsten ja Frisco. Kuva Jutta Koivula.

 

Lisätietoa: https://helsinkihorseshow.fi/