Kouluratsastuksen Pohjola Tour – Katja Laine ja Anna Kärkkäinen onnistuivat Hyvinkäällä

28.5.2023

Sunnuntaina Stable Novassa Drerssage Team Traversin kevätkilpailuissa Pohjola Rising Star Tourilla voittajaksi saatiin karkkilalainen Katja Laine ja William L. Lauantai-iltana käytiin Pohjola Finnhorse Tour, jonka ensimmäisen osakilpailun voittivat Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir.

Katja Laine ja William L. Kuvat Iita-Maria Ahtiainen. 

 

Pohjola Rising Star Tourin voitti Katja Laine 11-vuotiaalla hannoverilaisella ruunalla William L tuloksella 68,666 %. Kilpailu käytiin haastavissa olosuhteissa kovan tuulen takia.

”Olen tyytyväinen tähän päivään, vaikka aina radalle toivoisi vähän lisää rentoutta. Ollaan treenattu nyt reilu vuosi Anna Kärkkäisen kanssa, ja hänen kanssaan ollaan saatu tosi säännöllinen ja hyvä treenirytmi”, Laine kertoo.

”Kauden tavoitteena on mennä kovaa ja korkealle!”

Toiselle ja kolmannelle sijalle Pohjola Rising Star Tourilla tulleet Maarit Karppinen ja Mia Kutramoinen saivat samat prosentit, 66,778. Mediaanitulos ratkaisi sijoituksen Karppisen ja His Weltin hyväksi.

 

Maarit Karppinen ja His Welt

 

”Nyt on päästy koko talvi tekemään hyvin töitä, ollaan saatu hevosen raamia lyhyemmäksi ja paranneltua ratsastajan asentoa. Tämän kauden tavoitteena on mennä tätä Pohjola-sarjaa ja siinä samalla nostaa tasoa”, ravihevosten kasvattajanakin tunnettu halkialainen Karppinen kertoo.

 

Mia Kutramoinen ja Hermes

 

Helsinkiläinen Mia Kutramoinen ja Hermes aikovat jatkaa Pohjola Tourin kiertämistä ja suunnittelevat myös Vaativan A:n starttaamista kaudella.

”Tänään tuli radalla joku ihmeellinen rentous, vielä kun tietäisi miten sen saavuttaa uudelleen”, Kutramoinen nauraa.

 

Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir 

 

Suomenhevosten Pohjola Finnhorse Tourin ensimmäinen osakilpailu oli viime vuoden finaalivoittajan ypäjäläisen Anna Kärkkäisen ja Kulta-ahon Kasimirin juhlaa.

”Ihan mahtavaa, että onnistumiset tulivat nyt sellaisista kohdista, joissa meillä on ollut eniten haastetta. Käynnin kautta laukanvaihto sekä alku- ja lopputervehdykset ovat olleet meille vaikeita, mutta tällä viikolla saatiin valmentajan kanssa niihin uusia oivalluksia, jotka onnistuivat nyt myös radalla”, Kärkkäinen kertoo.

Hiljattain Vaativa A-tasollakin startannut ratsukko pitää kauden tavoitteet avoinna, mutta ei ota paineita vaativammista luokista.

”Se on minullekin vaikea asia, sillä meillä ei ole tarkoituksena nousta korkeammalle tasolle. ”Kassu” on kuitenkin suomenhevonen, ja suomenhevosille perustaso on Helppo A. Tälläkin tasolla meillä on vielä paljon asioita, joita voi tehdä paremmin.”

”Totta kai ollaan tyytyväisiä, jos päästään joskus tekemään hyvin Prix St Georges-luokka. Kassu on nyt tehnyt ensimmäisen Vaativa A:n, ja myös PSG:n asiat sillä on olemassa. Katsotaan, jos se [PSG] sopivasti jossain kohtaa loppukaudesta tulee vastaan, niin voidaan sitä mennä.”  

 

Tiina Hyssänmäki ja Taikatumma 

 

Toiseksi Pohjola Finnhorse Tourilla tuli loppuvuoden ähkyleikkauksesta uskomattoman hyvin toipunut Taikatumma ratsastajanaan kyröskoskelainen Tiina Hyssänmäki.

”Tosi hyvin ”Kamu” on toipunut ja tekee mielellään töitä, se tuntuu nyt jopa paremmalta kuin koskaan aiemmin. Selkään pääsin ensimmäistä kertaa huhtikuun alussa, kyllähän tuossa tuli itkettyä onnen kyyneleitä läpi radan”, Hyssänmäki kehuu ratsuaan.

”Tavoitteena on mennä sen kanssa tätä Pohjola-sarjaa, lähdetään myös Bastioniin ja mennään suomenhevosten mestaruudet. Aluetasolla ollaan myös startattu Vaativaa B:tä.”

 

Anna Petäjä ja Jekkulan Lara 

 

Suomenhevosten kolmas oli turkulainen Anna Petäjä 14-vuotiaalla tammalla Jekkulan Lara.

”On tosi kiva, että tammat pääsevät myös kärkeen. Jekkulan Larassa on paljon hevosta, ja sillä on kiva ratsastettavuus. Meillä on myös aika värikäs loukkaantumishistoria, joten kaikki onnistumiset ovat meille kuin rahaa pankkiin”, Petäjä tunnelmoi.

Kilpailuviikonlopun aikana arvostelupapereissa nähtiin myös täysi 10, jonka saivat 6-vuotiaiden hevosten EQPro Championsarjan luokkavoittajat Stella Hagelstam ja FWB-ruuna Hagels Prince Nassak. Ratsukon kokonaistulos oli 84,600 %.

 

Stella Hagelstam ja Hagels Prince Nassak

 

27.-28.5. Kansallisia kouluratsastustuloksia, Pohjola Tour, DTT Spring Dressage, Hyvinkää

28.5. Pohjola Rising Star Tour, Vaativa B

33 lähtijää, 9 sijoittui

1) Katja Laine / William L, TKa, 68,666 %

2) Maarit Karppinen / His Welt, SKARA, 66,778 %

3) Mia Kutramoinen / Hermes, JRS, 66,778 %

Tulokset: LINKKI

 

27.5. Pohjola Finnhorse Tour, Helppo A

28 lähtijää, 7 sijoittui

1) Anna Kärkkäinen / Kulta-ahon Kasimir, YR, 74,744 %

2) Tiina Hyssänmäki / Taikatumma, TT, 71,410 %

3) Anna Petäjä / Jekkulan Lara, YR, 70,577 %

Tulokset: LINKKI

 

Kilpailun täydet tulokset: LINKKI