Kouluratsastuksen Pohjola Tour käynnistyy lauantaina Hyvinkäällä

27.5.2022

Ensimmäinen kouluratsastuksen Pohjola Tour -osakilpailu järjestetään viikonloppuna Stable Novassa Hyvinkään Hyyppärässä. Järjestäjänä toimii Dressage Team Travers. Ratsukoita on ilmoittautunut kilpailuihin lähes 130. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Pohjola Vakuutuksen tukeman kilpailusarjan ensimmäinen osakilpailu aloittaa neljän osakilpailun ja finaalin kilpailusarjan.

Nora Svensk ja Lammehaven´s Zadin. Kuvat Hanna Heinonen.

 

Suomen kouluratsastuksen kärkinimiä nähdään kilpailemassa lauantaina Pohjola Grand Tourissa, joka on sarjan pääluokka. Viime vuoden kärkeä ei nähdä vielä ensimmäisessä osakilpailussa lukuun ottamatta kolmanneksi sijoittunutta ja Suomea U25 EM-kilpailussa edustanutta Nora Svenskiä ratsullaan Lammehaven's Zadin.

Pohjola Grand Tour-luokan voittajalle on luvassa 600 euron rahapalkinto. Ypäjällä lokakuussa ratsastettavassa finaalissa rahaa on jaossa yhteensä noin 3000 euroa ja voittaja saa 1000 euron rahapalkinnon.

Osa ratsukoista nähdään tänä vuonna vaativammassa luokassa, kuten viime vuonna Pohjola Small Tourilla viidenneksi sijoittuneet Jenni Linna ja Franziskaner. Ratsukko nousee tänä vuonna Pohjola Grand Tour sarjaan.

Sunnuntaina kilpailtavassa Pohjola Rising Star Tourissa nähdään Stable Novan Janne Ruskeeniemi ja Gaudi kotikisoissaan. Ruskeeniemi kilpaili viime viikonloppuna esteratsastuksen Pohjola-sarjakilpailussa, joten hän ottaa osaa molempiin sarjakilpailuihin.

Anna Kärkkäinen ja Kulta-Ahon Kasimir.

Pohjola Finnhorse Tourin viime vuonna ylivoimaisesti voittanut Anna Kärkkäinen ja Kulta-Ahon Kasimir palaavat kilpailemaan kärkisijasta myös tänä vuonna. Koko finaalin viisikko, myös toiseksi sijoittuneet Lasse Lehmusto ja Vekardo, kolmannet Laura Porthan ja Rodrik sekä neljännet Henna Arpalo ja Sibbo palaavat areenalle. Vain viidenneksi sijoittuneella Anna Johanssonilla on nyt Haavis-Estellen sijaan uusi hevonen, 7-vuotias ori Unetun Elmo.  

Pohjola Tour -sarjan tavoitteena on tarjota kaikille kansallisen tason ratsukoille mahdollisuus kilpailla parhaissa puitteissa, parhaita vastaan. Aina Vaativa B:stä Grand Prix küriin asti. Osakilpailuissa tullaan näkemään koko ikäryhmiemme kirjo, suomenhevosista ja poneista maamme kärkipareihin. Nuoret ja amatöörit saavat suoraan mallia ja oppia maamme parhailta.

 

 

Kilpailun aikataulu, muutokset mahdollisia
Lauantai 28.5.
Klo 10.00-13.45 Pohjola Finnhorse Tour, rata 1
Klo 10.00-13.35 Pohjola Small Tour, rata 2
Klo 14.30-16.05 Pohjola Grand Tour

Sunnuntai 29.5.
Klo 10.00-14.00 Pohjola Rising Star Tour

Lähtölistat ja tulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/48180

Pohjola Tour – Road to Helsinki 2022
Pohjola Vakuutuksen tukemissa neljässä koulusarjassa kilpaillaan kolmella tasolla ja suomenhevosilla.
- Pohjola Grand Tour – Intermediare A-II taso + finaali GP Kür
- Pohjola Small Tour – PSG, Intermediare I-taso, finaali Intermediate I Kür
- Pohjola Rising Star Tour – Vaativa B, finaali FEI Kür junioreille
- Pohjola Finnhorse Tour – Helppo A, FEI WDCT B, Finaali SH mestaruus kür

Kouluratsastuksen kauden 2022 Pohjola-sarjojen osakilpailut
28.-29.5.          DTT Spring Dressage at Stable Nova, Hyvinkää
17.–19.6.         Hevosopisto, Ypäjä
30.-31.7.          Laakson ratsastusstadion, Helsinki, Helsingin Ratsastajat
6.–7.8.              WHD Gård, Woikoski
Finaali 7.–9.10.                         Hevosopisto, Ypäjä

Sarjakilpakilpailusäännöt: https://www.ratsastus.fi/materiaalit/sarjakilpailusaannot/
Sarjakilpailutulokset päivittyvät tänne: LINKKI