Kouluratsastuksen SM-kulta Stella Hagelstamille

26.8.2018

Kultaa Stella Hagelstam ja New Hill Julitrea. Kuva: SRL/Heidi Lammi

Stella Hagelstam teki sen mitä odotettiin. Hän tanssitti punaisen tammansa New Hill Julitrean kouluratsastuksen suomenmestariksi finaalin yli 75 prosentin ennätystuloksellaan. Yhteistulos kahdesta osakilpailusta oli 144,625.

”Finaalin tulos on oma henkilökohtainen ennätykseni. Vihdoin saimme ehjän nappisuorituksen. Valmentajani sanoi minulle, että nyt seuraavaa vaihdetta silmään. Hevonen on herkkä ja olen ollut hieman varovainen. Nyt se tuntui verryttelyssä hyvältä. Lisäsin piirun verran enemmän painetta ja hevonen oli suunnitelmassa mukana. Seuraavaksi todennäköisesti Tallinnan maailmancupiin noin kuukauden päästä”, iloitsi tuore mestari. Hänen mieltään lämmitti erityisesti myös Järvenpään Ainoon saapunut suuri yleisömäärä.

Hopeaa Elisabet "Ettan" Ehrnrooth ja Wizard II. Kuva: SRL/Heidi Lammi

Myös hopealle sijoittunut Elisabet ”Ettan” Ehrnrooth iloitsi mitalistaan ja siitä, että on saanut hevosensa Wizardin taas kuntoon. Yhteistulos kahdelta päivältä oli 139,670.

”Tämä oli paras kür, mitä olemme tehneet. Pelkäsin jo, etten saa Wisaa takaisin radoille. Olemme muuttaneet kengitystä kengittäjä Markku Jortikan avulla ja tilanne vaikuttaa hyvältä. Jatkan valmentautumista Janne Berghin johdolla”, kokenut kilpailija kertoi kisan jälkeen. 

Pronssia Maria Pyykönen ja Zelle. Kuva: SRL/Heidi Lammi

Pronssimitalisti Maria Pyykönen arvostaa todella korkealle ensimmäistä henkilökohtaista mitaliaan. Ratsuna on herkkä ja kuuma Zelle. Yhteistulos oli 134,245.

”Tuntuu työvoitolta. Hevosen tulostaso jäi junnaamaan paikalleen ja päätimme höllätä hieman sen sijaan, että olisimme lisänneet treeniä. Kisatauko kannatti. Hevonen oli tänään rento ja luottavainen”, Pyykönen totesi tyytyväisenä.

Kouluratsastuksen suomenmestaruuksista kilpailtiin viikonloppuna Järvenpään ratsastuskeskus Ainossa.

SM-tulokset (9 osallistujaa)
1) Stella Hagelstam, Boen Ratsastajat – New Hill Julitrea yhteisprosentit 144,625 (68,740 + 75,885) 2) Elisabet Ehrnrooth, Helsingin Ratsastajat – Wizard II 139,670 (66,440 + 73,230) 3) Maria Pyykönen, Ratsastusseura Equus – Zelle 134,245 (66,060 + 68,185)