Kouluratsastuksen superlauantai: Kanerva kakkonen Hampurissa, Lindhille PM-hopeaa Norjassa

14.5.2018

Kouluratsastuksen superlauantai:

Emma Kanerva kakkonen Hampurissa,
Mikaela Lindhille PM-hopeaa Norjassa

Kouluratsastaja Emma Kanerva ratsasti toiseksi kuulun Hampurin Derbyn neljän tähden kansainvälisten kilpailujen GP vapaaohjelmassa lauantaina illalla. Samalla Kanerva iski tulostauluun huippulukemansa 75.23 prosenttia ohjelmassa ratsun Dambacu Nl kanssa. Neumünsterin maailmancupissa helmikuussa ratsukon tulos oli 73.63.

- Olen koko ohjelman alkuun supertyytyväinen. Dambacu oli tänään tosi hyvä ratsastaa, vaikka loppua kohti puhti vähän loppui. Piaffepiruetit taisivat onnistua tosi hyvin, samoin koko raviosuus ja passaget. Oikeastaan kaikki meni suht hienosti, meillä ei ollut mitään isoa rikettä, Kanerva iloitsee.

Emma Kanerva - Dambacu Nl kuva LL-Foto.de, Lars Lewandowski

Kanervan ohjelman vaikeutettuja osuuksia ohjelmia olivat mm. piaffepiruetit molempiin suuntiin, sarjavaihdoista siirtyminen piruetteihin sekä passagea sulkutaivutuksessa. Voiton luokassa otti Saksan Kathleen Keller hevosella San Royal (77.00).

Torstain GP:ssä Kanerva oli Dambacu Nl:n kanssa neljäs luvuin 69.76 ja toisella ratsullaan Heartbreakerillä kolmas (70.59). Sen kanssa Kanerva karsi kärkikolmikon mukana sunnuntain Deutsches Dressur-Derby -finaaliin, missä ratsastetaan harvinaislaatuinen hevosenvaihtokilpailu. Ensin ratsastetaan lyhyt versio GP:stä omalla hevosella, sitten toisten hevosia saa kokeilla viisi minuuttia, minkä jälkeen rata suoritetaan myös niillä. Vastassa ovat Australian Kristy Oatley ja Saksan Jan-Dirk Gießelmann.

Lindh jäi PM-kullasta vain niukasti

Kouluratsastuksen Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuksissa käytiin ensimmäinen henkilökohtainen mitalikilpailu ohjelmassa Grand Prix Special lauantaina illalla Norjan Kristiansandissa. Suomen Mikaela ”Fia” Lindh otti hopeaa ratsullaan Bellissimo L prosentein 68,13.

PM-kilpailuissa ratsastetaan kaksi henkilökohtaista mitalifinaalia, joista ratsukot saivat valita ennakkoon toisen. Specialissa oli mukana neljä ratsukkoa ja GP vapaaohjelmassa sunnuntaina starttaa kymmenen. Kultaa Specialissa otti Ruotsin Gunilla Byström ratsulla Vectra lyöden Lindhin vain niukasti luvuin 68.62 %.

Mikaela Lindh - Bellissimo L, kuva Tanja Takkula

- Tuli virheitä, ja niitä ei saisi tulla, ne pitää kerta kaikkiaan saada pois. Tämä oli ensimmäinen kansainvälinen ja ulkokisamme pitkään aikaan, Bellissimo pelästyi radalla varjoja ja hyppäsi yhden ylikin. Ilman kahta rikkoa ravissa ja yhtä sarjavaihdoissa olisi tullut kultaa ja tulos 70 prosentin pintaan. Mutta kaiken kaikkiaan hevosen kanssa oli sellainen olo, että avautuu ja on kanssani radalla paremmin, Lindh toteaa.

- Bellissimo on hyvä hevonen ja meillä oli myös paljon highlighteja, saimme myös kahdeksikkoja. Molemmat sivutuomarit laittoivat meidät ykkösiksi ja Mascha antoi meille yli 69 prosenttia. Hän on tuomari, jota arvostan äärettömän paljon ja luotan todella siihen mitä hänen papereissaan lukee.

Maria ”Mascha” Colliander on suomalainen viiden tähden eli korkeimman kansainvälisen tason tuomari.

Seuraavan kerran Lindh kilpailee Tanskan Uggerhalnessa kahden viikon päästä, missä Suomen joukkue osallistuu maiden väliseen Nations Cup -kilpailuun. Hänen ohellaan joukkueessa edustavat näillä näkymin Elisabet Ehrnrooth - Wizard II, Stella Hagelstam -New Hill Julitrea ja Emma Kanerva - Dambacu NL.

Pararatsastuksessa Pia Reitti ja Supremo V sijoittuivat ryhmässä IV henkilökohtaisessa ohjelmassa viidensiksi seitsemän ratsukon joukossa (64.63).

12.5. Kouluratsastusta CDI4* Hampuri, Saksa / www.engarde.de

CDI4* Grand Prix vapaaohjelma, sijoittuu 11/12
1) Kathleen Keller - San Royal, GER 77.000 %
2) Emma Kanerva - Dambacu Nl, FIN 75.225 %
3) Isabel Freese – Bordeaux, NOR 71.980 %
Täydet tulokset: http://www.longinestiming.com/#!/equestrian/2018/1452/html/en/longinestiming/resultlist_34.html


Mitalikolmikko, kuva Tanja Takkula

9.-13.5. Koulu- ja pararatsastuksen PM-kilpailut, Norway Open 2018, Kristiansand, Norja / www.epona.no

Kouluratsastus 12.5.

CDI3* GPS - Grand Prix Special (GPS), 4 lähtijää
1) Gunilla Byström – Vectra, SWE 68.617%
2) Mikaela Lindh– Bellissimo L, FIN 68.128%
3) Karin Nissen– Eno, DEN 66.213%
Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/304740

Pararatsastus 12.5.

CPEDI3* Henkilökohtainen ohjelma, ryhmä IV, 7 lähtijää ja 5 sijoittuu

1) Louise Etzner Jakobsson, SWE – Zernard 70.813%, 2) Anne Mette Hasselstrom, DEN – Max 66.911%, 3) Ann Cathrin Lübbe, NOR – Salento V 66.451…5) Pia-Pauliina Reitti, FIN – Supremo 64.634%
Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/304673