Kultainen ansiomerkki: Hörkkö, Backlund ja Holopainen

1.6.2010

SRL:n kevätkokous palkitsi kolme kultaisella ansiomerkillä

Valitettavasti sunnuntain kevätkokoustiedotteesta jäi puuttumaan kahden palkitun tiedot. Kristiina Hörkön ohella kultaisen ansiomerkin saivat helsinkiläinen Rolf Backlund sekä hyvinkääläinen Riitta Holopainen.

Kevätkokous myönsi kultaisen ansiomerkin Turun Ratsastajien esityksestä kaarinalaiselle Kristiina Hörkölle, joka on perheineen ollut kantava voima tunnetun Turun Malja -kilpailun järjestämisessä. Hän on pitänyt yhdessä miehensä Veikon kanssa Artukaisten tallia vuosina 1992-2008. Hörkkö on ansioitunut myös erittäin aktiivisena ja aikaansaavana seuratoimijana ja toiminnanjohtajana sekä kouluttajana.

Kultaisen ansiomerkin sai Helsingin Ratsastajien ehdotuksesta helsinkiläinen Rolf Backlund, joka on toiminut erittäin ansioituneesti ratsastuksen hyväksi jo useiden vuosikymmenten ajan monin eri tavoin. Backlund on ollut Helsingin Ratsastajien hallituksen, kilpailutoimikunnan ja valtuuskunnan jäsenenä vuosia, minkä ohella hän on hoitanut useita merkittäviä luottamustehtäviä Ratsastajainliitossa ja sen läheisissä sidosryhmissä.

Hyvinkääläinen ammattivalmentaja ja master-tason ratsastuksenopettaja Riitta Holopainen palkittiin kultaisella ansiomerkillä Hyvinkään Urheiluratsastajien esityksestä. Holopainen on ansioitunut kouluratsastuksen saralla sekä valmentajana, ratsuttajana että itse kilparatsastajana. Hän on ollut myös aktiivinen seuratoimija mm. kilpailujen ja valmennusten järjestämisessä sekä seuran hallituksen jäsenenä. Holopainen on valmentajana ja ratsastuksenopettajana hyvin vaativa, mutta samalla myös innostava ja motivoiva. Hänen tunnettuja ja menestyviä valmennettaviaan ovat mm. Emma Kanerva, Maaret Snäll, Mira Rantalainen, Sanna Jahnukainen, Ilona Tuominen, Iina Holopainen, Saara Toivonen ja Nelli Pöllänen.