Kymenlaakso Riding Clubista ratsastuksen neljäs aikuisten Tähtiseura

16.10.2020

Kymenlaakso Riding Club on nyt sekä aikuisten että lasten ja nuorten Tähtiseura.

Teksti SRL:n seurakehittäjä Mila Munsterhjelm, kuva J. Ahteela.

Sanna Liljeqvist, Hannu Pajulahti, Stina Jukkara, Lotta Vuorinen ja Erja Saartia.

Seurat ovat voineet hakea myös aikuisten tähtiseuraksi vuodesta 2019. Lasten ja nuorten tähtiseuroja ratsastuksessa on tällä hetkellä 29.

Tunnuksena Tähtiseura saa Tähtimerkin, joka on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen. Tähtimerkin saaneessa seurassa toimitaan inhimillisesti, modernisti ja ketterästi. Tähtiseurassa jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan ja kohti omia tavoitteitaan yhä suuremman taustatuen avulla. Tämän laajemman tuen avulla on mahdollista säilyttää liikunta osana eri elämänvaiheita ja myös kehittyä huippu-urheilijaksi asti. 

Neljäntenä aikuisten tähtimerkin sai ratsastusseuroista Kymenlaakso Riding Club. Lasten ja nuorten Tähtiseura Kymenlaakso Riding club on ollut vuodesta 2014.

Seurassa oli hienosti mietitty jo etukäteen, miksi he haluavat aikuisten tähtiseuraksi:

Koska lajin harrastajakunta ikääntyy, huomion kiinnittäminen aikuisharrastajiin on välttämätöntä lajin kehittämisen ja ylläpitämisen kannalta. Valtaosassa perheitä aikuiset tekevät taloudelliset päätökset, joten panostus aikuisiin on myös panostus lapsiin, mikä toimii myös toisinpäin. Seura haluaa välittää SRL:n arvoja harrastajakunnalle: ihminen, hevosen hyvinvointi ja luonnon kunnioittaminen, yhteisöllisyys ja yhteistyö. Seura haluaa korostaa myös yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä hyvinvoinnin lähteenä.

Onnittelut Kymenlaakso Riding Clubille!