Kyra ja Max 2. sijalle Münchenin GP:ssä

1.6.2010

Kyra Kyrklund ja Max toisiksi
Münchenin GP:ssä ukkosmyrskyn keskeltä

Kouluratsastaja Kyra Kyrklund teki sateen litimäräksi pieksemällä Max-ruunallaan hienon GP-radan Münchenissä Saksassa perjantaina iltapäivällä. Kun pari aloitti verryttelynsä epäonnisella lähtövuorolla kilpailun ensimmäisenä ratsukkona, kisapaikan ylle nousi ukkosmyrsky, joka riepotti verryttelyaluetta perinpohjin.

Vaativista olosuhteista huolimatta Kyrklundin tulokseksi kirjattiin 72.340 prosenttia maksimipisteistä, mikä oikeutti toiseen sijaan heti olympialaisten hopeamitalistiratsukon, Saksan Isabell Werthin ja Satchmon (77.915), jälkeen.

Kyra ja Max suopeammissa sääoloissa kotikonnuillaan Englannissa, kuva Ulla Lindgren-Fagerholm.

Erittäin kovatasoinen, viiden tähden kansainvälisen kilpailun GP-luokka oli samalla kouluratsastuksen World Dressage Masters Tourin kolmannen osakilpailun karsinta sunnuntaille. Huippusarjan jokaisessa kilpailuviikonlopussa on jaossa palkintorahaa yli 100.000 euron arvosta.

- Verryttely jäi meillä vähän lyhyeksi, kun satoi niin pirusti. Verryttelyn alussa alkoi ukkosmyrsky ja sade pieksi meitä täysillä. Hakeuduin aluksi puiden alle kävelemään edes vähän suojaan, vaikka ei se paljoa auttanut. Verryttelymme jäi noin kymmenen minuuttia liian lyhyeksi, ehdin käydä liikkeet läpi, mutta en tehdä sitä viimeistä skarppausta. Max ei ollut sen takia alussa tarpeeksi pohkeen edessä, vaan vähän nihkeä, mutta lähti sitten menemään hienosti, Kyrklund kertoo.

Itse suorituksen aikana ja sen jälkeen sade laantui. Kyrklundille kävi radalla harmillinen virhe tämän vuoden alussa uusitun GP-ohjelman kanssa, kun liikkeistä pysähdys ja peruutus unohtui, mikä maksoi kokonaispisteissä ainakin puolen prosentin verran. Tämä ja olosuhteet huomioon ottaen ratsastaja on erittäin iloinen lopputuloksesta.

- Olen kaiken kaikkiaan hyvin tyytyväinen, nämä pisteet olivat Maxille Grand Prix'ssä hyvät. Koko laukkaohjelma oli hirveän hyvä, hienot piaffit ja passaget. Ohjelma oli kokonaisuudessaan tasainen, helpon näköinen ja tuntuinen, Kyrklun toteaa.

GP vapaaohjelma eli kür, joka on samalla kouluratsastuksen viisiosaisen World Dressage Masters Tourin kolmas osakilpailu, ratsastetaan sunnuntaina alkaen klo 13 Suomen aikaa. Ensimmäinen osakilpailu oli USA:ssa Palm Beachillä, toinen Salzburgissa Itävallassa ja Münchenin jälkeen ovat vuorossa vielä Cannes Ranskassa ja Hickstead Iso-Britanniassa. Kyrklund suunnittelee osallistuvansa myös kahteen viimeiseen osakilpailuun.

Tuloksia CDI5* Munich, Saksa 22.5.
1) Isabell Werth / Satchmo, GER 77.915 %
2) Kyra Kyrklund / Max, FIN 72.340 %
3) Ulla Salzgeber / Herzruf's Erbe, GER 72.255 %

Järjestäjän sivut, täydet tulokset: http://www.pferdinternational-muenchen.de/
Kilpailukierroksen sivut: http://www.worlddressagemasters.com/
Kyrklundin kotisivut: www.kyrak.com