Kyra ja Max hienossa vireessä Cannesin GP-radoilla

1.6.2010

Kouluratsastusta: World Dressage Masters Tourin kolmas osakilpailu, Cannes 13.6.

Kyra Kyrklund ja Max tuplasti toisiksi Cannesin GP-kouluratsastuksessa


Kyra Kyrklundin ja ruuna Maxin hieno kisavire jatkui Cannesissa, missä ratsukko nousi toiselle tilalle sekä GP-vapaaohjelmassa eli kürissä tuloksella 76.05% että GP:ssä, 71.744%. Kür ratsastettiin myöhään lauantaina kilpailun ratketessa vasta sunnuntain puolella, GP:ssä kilpailtiin torstaina. Suomalaisratsukon ohi nousi molemmissa luokissa Pekingin olympialaisten kultamitalistipari Anky van Grunsven ja Salinero ottaen kürissä vain kolme prosenttiyksikköä kovemman tuloksen, 79.85 %.

Kyra ja Max Aachenissa vuosi sitten, kuva
www.jmint.eu/  Cedric Vlemmings.

-  Meillä on ollut Englannissa aika kylmää ja Cannessissa oli joku heatwawe, lämpöaalto. Verryttelyssa GP:ssä torstaina tuuli aika hyvin, mutta radalla oli kuumaa ja ilma ei liikkunut. Luulen että kaikki hevoset vähän uupuivat parin kierroksen jälkeen. Kürissä oli yllättävän kuumaa illallakin, ja kaikki hevoset olivat vähän väsyneitä. Siihen nähden olen suorituksiin tyytyväinen, mutta tietty hohto puuttui niistä kuumuuden vuoksi. Tällä sesongilla laukanvaihdot ovat Maxilla olleet todella hyvät, niissä ei ole tullut yhtään virhettä, Kyrklund kertoo.

Sää on koetellut ratsukkoa kesäkaudella, edellisessä kilpailussa Münchenissä pari riepotti raju ukkosmyrsky verryttelyssä.

- Ilma on sama kaikille, jotkut selviävät paremmin kuin toiset. Kuumakalle-hevoselle lämmin on usein parempi, minulla on hevonen, joka ei katsele mitään, ja voimme olla sateessa ja tuulessakin, melkein mieluummin niissä kuin helteessä, Kyrklund toteaa. 

Viiden tähden kansainvälinen kilpailu oli samalla kouluratsastuksen World Dressage Masters Tourin kolmas osakilpailu. Huippusarjassa on huippupalkinnot, Cannesissa toinen sija vapaaohjelmassa oli 15.000 euron arvoinen. Toukokuussa toisessa osakilpailussa Münchenissä Kyrklund oli samoin toinen molemmilla osuuksilla, mutta siellä vastassa oli vuorostaan olympialaisten hopeamitalisti, Saksan Isabell Werth ja Satchmo.

- Kiva juttu, että kouluratsastuksessa on uusi ulkokausisarja talvikauden world cupin rinnalla. Tämä oli hienosti järjestetty viiden tähden kisa, asuimmekin viiden tähden hotellissa Cannesin rannalla. Kisapaikka oli myös hieno, vaikka kenttä olikin aika joustamaton, vähän kuin ratsastaisi rannalla, Kyrklund sanoo.

Seuraavan kerran Kyrklund nähtäneen kansainvälisissä Aachenin mittavissa kesäkilpailuissa 26.6-5.7. ja seuraavaksi World Dressage Masters Tourin  osakilpailussa Hicksteadissä heinäkuun lopussa. Kouluratsastuksen EM-kilpailut järjestetään yhtä aikaa esteratsastuksen kanssa Windsorissa, Iso-Britanniassa 25.-30. elokuuta.

Noora ja Maiju esteillä Cannesissa

Noora Forstén ja Maiju Mallat kilpailivat Cannesissa esteratsastuksen mittavassa kilpasarjassa Global Champions Tourilla. Mallat oli Cazandra Z:lla kilpailussa 37. tuloksella 13 virhepistettä perusradalta ja Forstén keskeytti kilpailun oriillaan Evli Cagliostro. Mikael Forstén joutui jättämään kilpailun väliin. Hän loukkasi olkapäänsä kesäkuussa estekilpailuissa. Olka on leikattu menestyksellä ja ratsastajan toipuminen kisakuntoon vienee vielä muutaman viikon.

Noora Forstén ja Quinault voittivat Cannesissa perjantaina 140 cm:n joukkueluokan yhdessä Australian Edwina Alexanderin / Tristanin ja Italian Gianni Govonin / Love Affairin kanssa. 

Tuloksia CDI5* Cannes, Ranska 13.6.
FEI GP vapaaohjelma, World Dressage Masters Tourin kolmas osakilpailu
1) Anky van Grunsven / Salinero, NED 79.85 %
2) Kyra Kyrklund / Max , FIN 76.05 %
3) Jeroen Devroe / Apollo Vh Vijverhof, BEL 74.20 %

Tuloksia CDI5* Cannes, Ranska 11.6.
FEI Grand Prix, lähti 14.
1) Anky van Grunsven / IPS Salinero NED 77.021 %
2) Kyra Kyrklund / Max FIN 71.744
3) Nathalie zu Sayn-Wittgenstein / Rigoletto, DEN 71.361

Järjestäjän sivut, täydet tulokset: http://www.jumpingcannes.com
Kilpailukierroksen sivut: http://www.worlddressagemasters.com/
Kyrklundin kotisivut: www.kyrak.com