Kyra ja Max iskivät supervaihteen päälle - 2. sija GP-kürissä!

1.6.2010

Kyra Kyrklund ja Max huipputuloksella
toiselle sijalle Stuttgartin GP-vapaaohjelmassa

Kouluratsastaja Kyra Kyrklund ja ruuna Max ottivat huippupisteet GP-vapaaohjelmassa eli kürissä Stuttgartissa myöhään lauantai-iltana. Kyrklund tanssitti Maxia hurmaavassa Cabaret-ohjelmassaan saaden ratsun liitelemään radalla ennennäkemättömän energisenä ja eleganttina. Maxin kuuliainen lennokkuus ja tahdikkaan rikkeetön työskentely tuotti loistavan tulosprosentin 79.050, jolla ratsukko päätyi toiselle sijalle heti olympialaisten hopeamitalisti Isabell Werthin kannoille, joka otti voiton ratsulla Warum Nicht, 81.100 %. Eroa pisteissä saksattareen oli vain yhden prosenttiyksikön verran. Kolmas sija meni myös Saksaan Monica Theodoresculle ruunalla Whisper, 76.500%.



Kyra ja Max Hongkongissa, kuva Jan Gyllensten.

- Tämä oli varmasti paras ratamme ikinä. Max on ollut hirveän innostunut ja hyvällä tuulella täällä, se ei ole koskaan vienyt mua tällä tavalla radalla. Kun se menee noin, voin todella ratsastaa musiikin mukaan. Laukanvaihdot olivat paljon paremmat, hyvät piffit ja paffit. Kaikki tuomarit tulivat spontaanisti sanomaan, etteivät ole ikinä nähneet Maxia niin hyvänä. Jos sen saa menemään noin parit kolmet seuraavat kisat, olemme jo toisessa liigassa, Kyrklund iloitsee.

Stuttgartin kilpailut olivat Kyrklundin ja Maxin ensimmäiset olympialaisten jälkeen. Perjantaina ratsukko oli parin kalliin rikkeen jälkeen GP:ssä jaetulla neljännellä sijalla, mutta lauantaina oli vuorossa todellinen show time. Kyrklund on nyt Maxilla kovassa kirissä kohti kovinta kärkeä, lähes lyömättöminä pidettyjä kouluratsastuksen titaaneja Werthiä ja Hollannin Anky van Grunsvenia.

Mikä on saanut Maxissa supervaihteen päälle?

- Tauko usein tekee hyvää. Lisäksi Hongkongin jälkeen se käytiin huolella läpi eläinlääkärin kanssa. Olympialaisissa oli häikkää kengityksen kanssa, mutta nyt olemme löytäneet sopivan kengityksen, ja Max liikkuu paljon vapaammin. Usein ne ovat ne pienet muutokset, jotka tekevät sen suuren eron, Kyrklund kertoo.

Seuraava kisastartti on vuorossa joulukuun puolivälissä Lontoon Olympiassa FEI:n kouluratsastuksen maailmancupin Länsi-Euroopan liigan osakilpailussa. Sen jälkeen suunnitelmissa on Amsterdamin osakilpailu tammikuussa. Maailmancupin finaali Las Vegasissa huhtikuussa jäänee tällä erää väliin.

- Viime kerralla pitkä matka sinne oli liian raskas hevoselle. Järjestelyissä ei ollenkaan pystynyt vaikuttamaan siihen, koska hevoset lensivät kisapaikalle. Ainakin Maxille aikataulu oli liian nopea ja palautumisaikaa matkasta jäi liian vähän, Kyrklund toteaa.

Vuonna 2007 ratsukko oli Las Vegasissa maailmancupin finaalissa neljäs ja viime keväänä 's-Hertogenboschissa Hollannissa kolmas. Olympialaisissa sijoitus kokonaiskilpailussa oli kahdeksas.

German Masters, Stuttgart, Saksa
CDI5* Stuttgart 19.-23.11.

Tuloksia lauantai 22.11.
Kouluratsastus, luokka Grand Prix vapaaohjelma
1) Isabell Werth / Warum Nicht FRH, GER 81.100
2) Kyra Kyrklund / Max FIN , 79.050
3) Monica Theodorescu / Whisper GER, 76.500

Järjestäjän nettisivut, täydet tulokset: www.stuttgart-german-masters.de
Kyrklundin kotisivut: http://www.kyrak.com/