Kyra ja Max neljänsiä maailmancupin finaalikarsinnassa

1.6.2010

Kyra ja Max tekivät hienon GP:n Hollannissa

Kouluratsastaja Kyra Kyrklund ratsasti Maxilla hienon ja rikkeettömän GP-radan kouluratsastuksen maailmancupin finaalin karsinnassa 's-Hertogenboschissa Hollannissa myöhään torstai-iltana erinomaisella tuloksella 72.042 prosenttia mahdollisista maksimipisteistä.

Kyrklund lähti suoritukseensa toiseksi viimeisenä. Häntä ennen radalla nähtiin hienoja ratsastuksia, mutta jotkut hevosista näyttivät kärsivän joko pingottuneisuudesta tai sitten loistottomuudesta väsähtäen kesken radan. Kyrklund esitti areenalla mitä klassisessa kouluratsastuksessa parhaimmillaan tavoitellaan. Max oli rento, kuuliainen, iloinen, lennokas ja tahdikas, ratsukon yhteistyö oli kevyttä ja saumatonta ja hevonen nautti silminnähden esiintymisestään isolle yleisölle.

- Olen tyytyväinen. Ohjelma oli rikkeetön, piaffet olivat hyvät ja lisäykset paremmat kuin koskaan, tuntui että uskalsin antaa Maxin mennä nyt enemmän, Kyrklund totesi.

Ratsukolla oli hyvä vire.

- Minulla oli tunne, että pystyin tuntemaan ja tekemään radalla nyt paljon enemmän kuin tavallisesti. Usein piaffessa pyrkii radalla vain siihen, että hevonen jaksaisi polkea hyvin, nyt ehdin vaikuttaa myös Maxin suoruuteen. Samaten passageissa Max saattaa nostaa etujalkoja liikaa, jolloin tahdista tulee hieman hidas, nyt pystyin ratsastamaan liikkeet nopeampina eikä niin korkeina edestä, Kyrklund analysoi.

Kouluratsastuksen maailmancupin finaali ratsastetaan Hollanissa GP Kürissä, vapaaohjelmassa musiikin tahtiin lauantaina alkaen klo 15 Suomen aikaa.

Werth vei voiton van Grunsvenista

Saksan kouluratsastuksen kuningatar Isabell Werth onnistui lyömään Hollannin Anky van Grunsvenin tämän kotikentällä hiuksenhienolla erolla. Werth on listalla van Grunsvenin jälkeen toisena ja kolmantena hevosilla Satchmo ja Warum Nicht FRH. Las Vegasin finaalin viime vuonna voittaneella ratsastajalla oli Hollannissa mukanaan hevosista jälkimmäinen.

Isabell Werth ja Warum Nicht FRH.

- Olen todella, todella iloinen. Hevonen liikkui todella hyvässä muodossa, se oli voimakas ja hyvin keskittynyt minuun, ei niin säikky kuin joskus, saksatar iloitsi.

Van Grunsvenin IPS Salineron suoritus kärsi jännittyneisyydestä sekä parista rikkeestä ja Werth sai yllättäen isäntämaan kotikatsomolta tätä suuremmat aplodit. Tuomariston näkemykset kaksikon kärkisijoista vaihtelivat, kolme tuomaria olisi sijoittanut hollannittaren ensimmäiseksi, mutta Puolan Wojtek Markowskin huippupisteet Werthille nostivat tämän kärkeen.

Kyrklund vahvistaa asemiaan olympiarankingissa

Kyrklundin kauden päätavoite on Pekingin kesäolympialaisissa, jotka ratsastetaan Hongkongissa. Hän on nyt kansainvälisen ratsastajainliiton, FEI:n, olympiarankingissa kolmannella sijalla. Osallistumisoikeus yksittäisratsastajien listalla näyttää varmalle, mutta Kyrklund vahvistaa mielellään asemiaan edelleen.

- Tulos oli hyvä olympiarankinginkin kannalta, nyt pystyin pudottamaan pois Neumünsterin huonommat pisteet, Kyrklund totesi.

Maailmanlistalla Kyrklund ja Max ovat nyt 10. sijalla helmikuun loppuun päivätyssä laskelmassa.

* * *

Mikael Forstén osallistuu 's-Hertogenboschissa esteratsastuksen maailmancupin länsiliigan viimeiseen osakilpailuun, jossa ratkeaa paikka maailmancupin finaaliin Göteborgissa huhtikuun lopussa. Maailmancupin osakilpailu hypätään sunnuntaina alkaen klo 15.45 Suomen aikaa.

Tulokset 's-Hertogenbosch 27.3.
Luokka Grand Prix, FEI:n kouluratsastuksen maailmancupin finaalikarsinta. Tuloksissa kokonaispistemäärä prosentteina mahdollisista maksimipisteistä.
1) Isabell Werth / Warum Nicht FRH, GER 75.083
2) Anky van Grunsven / IPS Salinero 74.750
3) Imke Schellekens-Bartels / Hunter Douglas Sunrise, NED 73.458
4) Kyra Kyrklund / Max, FIN 72.041

Tuomaristo E: Jan Peeters (NED), H: Wojtek Markowski (POL), C: Mary Seefried (AUS), M:   Stephen Clarke (GBR), B: Evi Eisenhardt (GER)

Täydet tulokset: http://www.indoorbrabant.com/cms/page.php?id=uitslagen
Kansainvälisen ratsastajainliiton, FEI:n maailmancupsivut: www.feiworldcup.org
Järjestäjän internetsivut: www.indoorbrabant.nl 
Kyra Kyrklundin internetsivut: www.kyrak.com
Forsténin ja Pentin internetsivut: http://www.forsten-pentti.com 
Kilpailut nähdään ainakin osittain nettitelevisiossa järjestäjän sivuilla sekä: http://www.filmloop.tv