Kyra ja Max seitsemänsiä

1.6.2010

Kyra ja Max saivat 77,300 %
Mitalistit ovat Anky ja Salinero, Andreas ja Matine, Isabell ja Satchmo

Kouluratsastuksen kürin MM-mitalikolmikko on sama kuin Specialissa, mutta eri järjestyksessä. Anky van Grunsven ja Keltec Salinero voittivat ylivoimaisesti kultaa, Tanskan Andreas Helgstrand ja Blue Hors Matine ottivat hopeaa ja Isabell Werth ja Satchmo saivat pronssia.

Küria seurasi paikan päällä 50.000 katsojaa, osa koko nelituntisen tapahtuman ajan seisten, koska istumapaikat oli myyty loppuun. Osa joutui tyytymään viereisen stadionin penkkeihin ja videokuvaan.

Max ei tehnyt yhtäkään virhettä
Kyra ja Max nousivat Specialin 12. sijalta seitsemänneksi Kürissä. - Olin todella tyytyväinen Maxiin tänään. Emme tehneet yhtään virhettä, mutta olin itse ajoittain hieman epätahdissa musiikistani, koska en ollut voinut harjoitella uutta ohjelmaa uuden musiikin kanssa kokonaisuutena. Uskoin voivani nousta paremmalle sijoitukselle kuin Specialissa, mutta päätin ennen kaikkea mennä radalle nauttimaan siitä hetkestä. Stadionilla oli aivan uskomaton tunnelma. Oli varmaankin ainutkertaista, että saimme ratsastaa 50.000 katsojan silmien alla. Vaikka keskityinkin ohjelman suorittamiseen, vilkaisin käynnin aikana katsomoihin ikuistaakseni mieleeni kuvan tämän illan tunnelmasta. Sen voin ottaa esiin kun haluan ajatella tätä hetkeä, Kyra sanoi.

 

Ankyn unelmat toteutuivat

- Tämä oli unelmieni täyttymys, a dream come true, ja tunnelma oli uskomaton täydellä stadionilla. En aluksi pitänyt näistä uusista säännöistä, mutta nyt se on minusta hyvä. Ne tuovat lisää haastetta kun kisa alkaa aina alusta. Kaikilla on näin mahdollisuus, ja kaikkien on taisteltava uudelleen. Hevosille näin iso stadion on vaikea, sillä ne eivät ole tottuneet valtaviin yleisömääriin. Ratsastin saman ohjelman kuin Ateenassa ja viime vuoden EM-kilpailussa, mutta tämän jälkeen vaihdan uuteen musiikiin, vaikka en vielä tiedä millaiseen.

Andreas Helgstrand ei tullessaan Aacheniin edes uneksinut mitalista nuoren hevosensa kanssa. - Matine pelkäsi aluksi harjoittelussa valonheittimien varjoja, mutta teki silti hienon ohjelman. Vaikeat liikkeet kuten piaffet ja passaget Matine tekee todella helposti, siksi se on noussut näin nuorena tälle tasolle, tanskalainen totesi. Isabell vakuutti olevansa onnellinen pronssimitalista, sillä hän ratsasti Kürissä enemmän varman päälle kuin Specialissa, jossa hän riskeerasi kaiken.

Tulokset
MM-kouluratsastus, Grand Prix Kür -finaali, 15 lähti

1) Anky van Grunsven / Keltec Salinero Hollanti 86,100, 2) Andreas Helgstrand/  Blue Hors Matiné Tanska 81,500, 3) Isabell Werth / Satchmo Saksa 80,750,...7) Kyra Kyrklund / Max Suomi 77,300 

Teksti ja kuvat Ulla Lindgren Fagerholm