Kyra ja Max taas kilpa-areenoilla - 4. sija Stuttgartin GP:ssä!

1.6.2010

Kouluratsastaja Kyra Kyrklund ja ruuna Max tekivät näyttävää työtä ensimmäisessä kisastartissaan olympialaisten jälkeen Stuttgartin viiden tähden kisojen GP:ssä perjantaina. Max on toipunut hienosti pitkästä Hongkongin matkastaan ja loisti radalla energisenä, liikkuen elastisesti ja rennon kuuliaisena.

Kyra ja Max olympialaisissa, kuva Jan Gyllensten.

Suoritus antoi ratsukolle tulosprosentin 71,042, mikä oikeutti sen tasapisteillä jaetulle neljännelle sijalle yhdessä britti Emma Hindlen kanssa, joka ratsasti oriilla Lancet. Näin mestari ja oppilas päätyivät juhlimaan yhteistä sijoitusta, sillä Kyrklund on valmentanut Hindleä vuosia ja nykyään tämä kuuluu Kyrklundin puolison Richard Whiten valmennettaviin.

Voiton luokassa vei isäntämaan Isabell Werth ruunalla Warum Nicht, 77.542 %. Ratsastaja otti olympiahopeaa elokuussa toisella huippuhevosellaan Satchmo, kun taas Warum Nichtillä tuli toinen sija maailmancupin finaalissa maaliskuussa. GP:stä muodostui kaiken kaikkiaan Saksan kolmoisvoitto, kun Monica Theodorescu otti ruunalla Whisper toisen sijan ennen Ellen Schulten-Baumeria tammalla Donatha S.

Kolmosratsukon pisteet olivat vain 0,7 prosenttiyksikköä Kyrklundin ja Hindlen tuloksia paremmat.

- Olen rataan kaiken kaikkiaan hirveän tyytyväinen, olihan tämä ensimmäinen starttimme olympialaisten jälkeen ja olo oli sikäli vähän ruosteinen. Max oli aika pirtsakka, meni mielellään ja tuntui hyvälle. Radat ovat täällä hienot, tallit hyvät ja kaikin puolin - no problem! Kyrklund hymyilee.

Ratsukolle tuli muutama rike kokonaisuudessaan erittäin onnistuneella radalla.

- Laukanvaihdoissa meille tuli aika kalliit virheet, lisäyksen jälkeinen vaihto arvostellaan omana liikkeenään ja siksakista tulee pisteet kertoimella kaksi. Piruetit ja piaffit ovat entistä paremmat, samoin vaihdot jokaisessa ja joka toisessa askeleessa. Niitä on treenattu paljon ja päästy parempaan, kyllä Max vielä kehittyy, Kyrklund iloitsee.

FEI:n, kansainvälisen ratsastajainliiton, kouluratsastusohjelmien arvostelu muuttuu ensi vuoden alussa. Jatkossa yleisarvostelussa annetaan suurempi painoarvo hevosen kuuliaisuudelle sekä ratsastajan asennolle ja istunnalle ja niistä saatavat pisteet lasketaan edelleen kertoimella kaksi, kun taas askellajeista ja lennokkuudesta saatavien pisteiden kerroin laskee kahdesta yhteen.

- Kaikki ne asiat, jotka arvostellaan yleisarvostelussa, ovat mukana myös jokaisen liikkeen arvostelussa.  Hyvä tuomari ei tarvitse näitä yleisarvosanoja eikä hän myöskään käytä niitä väärin. Epävarmat tuomarit saattavat käyttää niitä ratsukoiden sijoittamiseen, nyt mahdollisuus tähän on vähän aiempaa pienempi, Kyrklund toteaa muutoksesta.
 
Kyrklundin ja Maxin kisaurakka jatkuu GP-vapaaohjelmassa eli kürissä, joka ratsastetaan alustavan aikataulun mukaan lauantai-iltana alkaen klo 20.45 Suomen aikaa. Kisoja voi seurata suorana nettitelevisiossa, jossa on sekä saksan- ja englanninkielinen selostus, ks. linkki alla.

Esteratsastaja Noora Forstén osallistuu Stuttgartissa FEI:n maailmancupin superliigan, Länsi-Euroopan liigan, neljänteen osakilpailuun. Hänellä on mukanaan kilpailuissa hevoset Evli Cagliostro ja Winnie PV. Maailmancupin osakilpailu hypätään sunnuntaina alkaen klo 15.40 Suomen aikaa. Ratsastaja osallistuu myös kilpailujen muihin esteluokkiin.

Kyrklundin kotisivut: http://www.kyrak.com/
Kilpailuja voi seurata suorana lähetyksenä nettitelevisiossa osoitteessa http://www.cpm24.tv/ !!!

German Masters, Stuttgart, Saksa
CDI5* Stuttgart 19.-23.11.

Tuloksia perjantai 21.11.
Kouluratsastus, luokka 12. Grand Prix, lähti 16, sijoittui 8. Tulos prosentteina mahdollisista maksimipisteistä.
1) Isabell Werth / Warum Nicht FRH, GER  77.542%
2) Monica Theodorescu / Whisper, GER 73.208%
3) Ellen Schulten-Baumer / Donatha S, GER 71.750%
4) Kyra Kyrklund / Max, FIN 71.042%
4) Emma Hindle / Lancet, GBR 71.042%
Järjestäjän nettisivut, täydet tulokset: www.stuttgart-german-masters.de