Kyra ja Max toisia Münchenin GP-kürissä

1.6.2010

Kouluratsastusta: World Dressage Masters Tourin kolmas osakilpailu, München 24.5.

Kyra Kyrklund ja Max toisiksi
Münchenin GP-vapaaohjelmassa

Kyra Kyrklund ratsasti Maxilla hienon GP-vapaaohjelman eli kürin Münchenissä Saksassa sunnuntaina iltapäivällä tuloksella 79.2%, mikä nosti ratsukon toiselle tilalle heti olympialaisten hopeamitalistiratsukon, Saksan Isabell Werthin ja Satchmon (84.75%), jälkeen.

Erittäin kovatasoinen, viiden tähden kansainvälisen kilpailun GP kür oli samalla kouluratsastuksen World Dressage Masters Tourin toinen osakilpailu. Huippusarjan jokaisessa kilpailuviikonlopussa on jaossa palkintorahaa yli 100.000 euron arvosta. Kyrklundin toinen sija oli 12.000 euron arvoinen.

Jäljellä kilpasarjassa ovat Palm Beachin USA:n aloituksen jälkeen vielä Cannes Ranskassa kesäkuun puolivälissä, Hickstead Iso-Britanniassa heinäkuun lopussa sekä Salzburg ensi vuonna. Kyrklund suunnittelee osallistuvansa ainakin kahteen seuraavaan osakilpailuun.

Kyrklundia vainosivat Münchenissä olosuhteiden aiheuttamat ongelmat verryttelyn kanssa. Perjantain Grand Prix'ssä, jossa ratsukko oli myös toinen, ukkosmyrsky raivosi ja piiskasi vettä verryttelyn ajan. Myös sunnuntaina verryttely jäi aiottua lyhyemmäksi.

- Olin tarkistanut lähtöajan useaan otteeseen, mutta verryttelyyn tullessani aloin ihmetellä, kun muut olivat jo niin pitkällä. Kuulin vasta silloin, että kilpailusta oli poistettu paussi, ja jouduin starttaamaan viisitoista minuuttia aikaisemmin. Sääntöjen mukaan olisin varmaan saanut lähteä alkuperäisellä lähtöajalla, mutta annoin olla. Maxin olisi kyllä pitänyt saada kävellä enemmän, täällä on aika kuuma ja koko verryttely sille vähän liian lyhyt ja intensiivinen, Kyrklund toteaa.

- Muuten ohjelma meni hyvin, etenkin Max vaihtaa nyt hyvin, sen laukanvaihdot ovat olleet jo pitkään paljon parempia kuin aikaisemmin. Kisat täällä ovat hienot, hyvät radat ja verryttelyalueet. Tämä on iso happening, jossa tapahtuu koko ajan monessa paikassa paljon, on hyvä olla hevonen, joka ei säikähdä helposti, Kyrklund hymyilee.

Kyra tuo Adelanten kansainvälisille kisa-areenoille

Seuraavan kerran Kyrklund nähdään kansainvälisissä kilpailuissa Carolina Westerlundin kouluruunalla Adelante II hevosen ensimmäisessä kansainvälisessä GP-tason kilpailussa 5.-7. kesäkuuta Lingenissä Saksassa. Kyrklund on ratsastanut hevosella toukokuussa kaksissa kansallisissa GP-kilpailuissa Iso-Britanniassa voittaen molemmat lähes 70 prosentin tuloksella.

- Adelante on vähitellen oppinut kaikki asiat. Otin sen Addingtoniin alun perin vain katsoakseni miten se menee kisoissa ylipäänsä, ja se oli yllättävän hyvä. Sillä on erittäin hyvä luonne, se menee sisään radalle ja tekee puhtaita ohjelmia, se on luotettava ja sillä on hyvä eteenpäinpyrkimys. Liikkeissä sillä on esimerkiksi hyvät piaffet ja passaget, mutta sen voi myös kehittyä vielä paljossa, Kyrklund toteaa GP-ratsuna vielä varsin vihreästä kilpakumppanistaan.

Adelante II on yhdeksänvuotias SWB-ruuna, jonka isä on Don Schufro ja emänisä Phaeton x. Kyrklund kouluttaa ja kilpailuttaa hevosta kouluratsastaja Westerlundin itse toipuessa helmikuussa sattuneesta olkapäävammasta. Kyrklund on valmentanut ratsastajaa ja hevosta jo aikaisemmin useissa pitkissä jaksoissa, nyt Westerlund palaa valmennukseen kesäkuun alussa.

Seuraavan kerran Kyrklund kilpailee Maxilla kesäkaudella Cannesissa, Hicksteadissa ja Aachenissa. Kauden merkittävin arvokilpailu on EM-kilpailuissa Windsorissa, Iso-Britanniassa 25.-30. elokuuta, mutta sinne menosta ratsastaja ei halua vielä puhua.

Tuloksia CDI5* Munich, Saksa 22.5.
FEI GP Kür, GP vapaaohjelma, World Dressage Masters Tourin kolmas osakilpailu
1) Isabell Werth / Satchmo, GER 84.750 %
2) Kyra Kyrklund / Max, FIN 79.200 %
3) Ulla Salzgeber / Herzruf's Erbe, GER 79.100% 

Järjestäjän sivut, täydet tulokset: http://www.pferdinternational-muenchen.de/
Kilpailukierroksen sivut: http://www.worlddressagemasters.com/
Kyrklundin kotisivut: www.kyrak.com