Kyra Kyrklund ja Jone Illi huomenna Urheilugaalassa!

11.1.2023

Huomenna 12.1. suomalainen urheiluyhteisö kokoontuu juhlistamaan kuudettatoista Urheilugaalaa sekä menneen urheiluvuoden sykähdyttävimpiä hetkiä. Hetkiä, jotka ovat syntyneet sisukkaiden urheilijoiden unelmista ja rohkeudesta. Paikalla ovat myös menestynein ratsastajamme Kyra Kyrklund ja juniori Jone Illi, sekä vielä julkistamaton ratsastuksen taustavoimavaikuttaja.

Kyra Kyrklund ja Matador. Kuva Ulla Lindgren Fagerholm.

 

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO nimeää vuosittain Suomen Hall of Fame -kunniagalleriaan sukupolviemme urheilun sankareita, jotka ovat kuuluneet lajissaan maailman huippuihin ja näin vaikuttaneet kansallisen identiteetin rakentumiseen. Valinnoista päättää vuosittain Hall of Fame -valiokunta.

Kouluratsastaja ja valmentaja Kyra Kyrklund liittyy urheilun Hall of Famessa suomalaisen urheilun legendojen, kuten Hannes Kolehmainen, Paavo Nurmi, Erik von Frenckell, Siiri Rantanen, Veikko Hakulinen, Lasse Virén, Matti Nykänen, Tiina Lillak, Jari Kurri, Jari Litmanen ja Mika Häkkinen, seuraan.

Tänä vuonna Kyrklundin lisäksi Hall of Fameen nimetään Jarkko Nieminen, tennis, Marjo Matikainen-Kallström, maastohiihto, Olli Mäki, nyrkkeily ja Sami Elopuro, squash. Uudet Suomen Urheilun Hall of Fame jäsenet palkitaan vuosittain Urheilugaalassa.

 

Jone Illi ehdolla nuoreksi urheilijaksi kovassa seurassa

 

Jone Illi ja Eolita L. Kuva Liina Hannula.

 

Varsinaisten palkintoluokkien lisäksi Urheilugaalassa palkitaan Urheilutoimittajain Liiton jäsenten äänestyksen perusteella Vuoden nuori urheilija. Siinä ehdolla on esteratsastuksen junioreiden Euroopan mestari Jone Illi, 15. Muut ehdokkaat ovat Niko Anttola, maastohiihto, Peppi Konsteri, keilailu, Silja Kosonen, yleisurheilu, Maisa Kuusikko, voimistelu, Miro Little, koripallo, Pihla Salonen, judo, Tuukka Taponen, autourheilu ja Saga Vanninen, yleisurheilu. Esimerkiksi Vanninen on nuorten 7-ottelun MM-kultamitalisti, Salonen alle 21-vuotiaiden EM-kultamitalisti ja Anttola nuorten MM-hopeamitalisti.

 

Kenelle ratsastuksen taustavoimapalkinto?

Tänä vuonna Urheilugaalassa palkitaan myös eri lajien taustavoimapalkinnot ansioituneille toimijoille. Urheiluliitot ovat nimenneet oman lajinsa taustavoimapalkittavan. Ratsastuksen taustavoimapalkinnon saaja paljastuu Urheilugaalassa klo 18 jälkeen. Ratsastajainliiton viestintä on paikalla välittämässä tunnelmia SRL:n nettisivuille ja sosiaaliseen mediaan.

 

Urheilugaalan aikataulu 12.1.

Klo 15.30 punainen matto kutsuvieraille

Klo 18.00 -19.15 Ylen Areena suora

Palkitsemiset:
mm. Vuoden nuori urheilija - Jone Illi ehdolla!
Taustavoima - ratsastuksen edustaja!

Klo 19.00 Suuri urheilun puheenjohtajatentti, YLE 1 ja Yle Areena

Klo 20.00 -22.00 Yle TV2 suora
Palkitsemiset:
mm. Hall of Fame - Kyra Kyrklund!

Katso koko ohjelma: https://urheilugaala.fi/
Tutustu Vuoden nuori urheilija -ehdokkaisiin