Kyra Kyrklund ja Max neljänsiä Lontoon GP:ssä

1.6.2010

Kyra Kyrklund ja Max sijoittuivat hienosti neljänsiksi Lontoon Grand Prix 'ssä maanantai-iltana.  Hollannin Anky van Grunsven vei voiton hevosella IPS Salinero. Voittoratsukolla on hallussaan mestaruus EM- ja MM-kilpailuista sekä olympialaisista. Kyrklundin suoritus sujui mallikkaasti.

- Olin moneen asiaan tyytyväinen. Viimeisellä pituushalkaisijalla Max teki piaffit, joita ei ollut ohjelmassa, virheen laukanvaihdoissa joka toisessa askeleessa sekä laukkasulussa tulimme liian lähelle aitaa ja saimme siitä tahtirikon, mutta muuten meni hienosti. Piaffit ja piruetit olivat oikein hyvät, samoin laukanvaihdot joka askeleessa, käynti ja oikeastaan kaikki muu, Kyrklund iloitsee.

Viime vuonna ratsukko oli Lontoossa kolmas maailmancupin osakilpailussa ja viides GP:ssä.

Lontoon areenan vaseliinimainen pohja ei ole ollut tähän asti Maxille mieleen, sillä se imee hevosen liikevoiman ja tekee askelluksen raskaaksi. Maxin kengitys vaihdettiinkin tästä syystä orrellista munakengistä tavallisiin kisojen alla.

- En tiedä oliko pohja aiempaa vähän kovempi vai vaikuttiko kengitys, mutta Max tuntui oikein hyvälle, Kyrklund toteaa.

GP-luokan 21 lähtijästä 15 parasta jatkaa huomiseen maailmancupin osakilpailuun. Grand Prix Kür, vapaaohjelma musiikin tahtiin, ratsastetaan alkaen kello 22.45. Kyrklund esittää Cabaret-elokuvan musiikkiin pohjautuvan Grand Prix -tasoisen vapaaohjelmansa kansainväliselle tuomaristolle nyt toistamiseen Lontoossa.

- Nyt illalla Max syö ja nukkuu. Huomisen luokka on niin myöhään illalla, että verryttelen sen vielä aamulla, Kyrklund kertoo.

Ratsastaja tähtää Pekingin kesäolympialaisiin, jotka kilpaillaan Hong Kongissa. Kyseessä on hänelle jo kahdeksas paikka olympiajoukkueessa. Lontoossa olympiarankingpisteitä saa sekä GP:stä että GP Küristä.

Tulokset CDI-W Lontoo, Olympia 17.12.
FEI:n kouluratsastuksen maailmancupin osakilpailu, luokka Grand Prix. 21 lähti, 15 parasta jatkaa maailmancupin osakilpailuun tiistaina. Tuloksissa kokonaispisteet ja se prosentteina mahdollisista maksimipisteistä.
1) Anky van Grunsven / IPS Salinero, NED, 1873 p. 78,042%
2) Laura Bechtolsheimer / Mistral Hojris, GBR, 1808 p.  75,333%
3) Premier Aat van Essen NED  1733 p. 72,208%
4) Kyra Kyrklund / Max, FIN  1704 p. 71,000 %

Kyrklundin kotisivut: http://www.kyrak.com/ 
Kilpailun järjestäjän sivut jatäydet tulokset: www.olympiahorseshow.com

Kuvat: FEI, Kit Houghton, Las Vegasin maailmancupin finaali 2007