Kyra Kyrklund ja Richard White valmensivat Ruskeasuolla

10.9.2022

Kouluratsastuksen Kannatusyhdistys ry (KorK) vietti juhlavasti 40+1 -vuotisjuhlaansa Kyra Kyrklundin ja Richard Whiten juhlaklinikalla legendaarisessa paikassa, Ruskeasuon maneesissa, Helsingissä. Ruskeasuolla menestyksekkään ratsastusuransa aloittanut Kyra on moninkertainen arvokilpailumitalisti ja olympiaratsastaja ja valmentaja mutta myös KorKin perustajajäsen. Hänen puolisonsa Richard on kansainvälisesti arvostettu valmentaja, joka tunnetaan erityisesti istuntaspesialistina.

Kyra ja valmentajat sekä Suomen Valmentajien Kirsi Hämäläinen. 

 

Valmennuspäivän aikana täysi katsomollinen kouluratsastuksen ystäviä, ratsastajia ja valmentajia sai nauttia Kyran ja Richardin tarjoamista valmennuksen helmistä ja timanteista. Kyra kiitteli valmennukseen osallistuneita ratsastajia heidän rohkeudestaan osallistua ison yleisön edessä.

 

Nora Svensk ja Lammehaven´s Zadin ja Richard White. 

 

Kyra Kyrklund.

Valmennuspäivän aikana jaettiin myös kunnianosoituksia ja palkintoja. Kyra valittiin valmentajien kunniagalleriaan. Palkintoja olivat jakamassa Sari Tuunainen ja Kirsi Hämäläinen Suomen Valmentajista, kouluratsastuksen Master-opettaja ja ammattivalmentaja Anu Korppoo.

 

Irmeli Summanen, Roosa Salo ja Kyra Kyrklund.

Ponien kouluratsastuksen kolminkertainen Suomen mestari Roosa Salo ja Sir Maximus Welshwarrior voitti Kyra Trophyn, joka on Kyra Kyrklundin lahjoittama kiertopalkinto. Se on hänen itsensä aikanaan voittama pokaali. Kiertopalkinnosta voivat kilpailla poniratsastajat, juniorit ja nuoret ratsastajat osallistumalla kansallisissa kisoissa järjestettäviin FEI:n joukkueohjelmiin ikäryhmille rajoitetuissa luokissa SM, PM ja katsastuskilpailuissa. Kauden kolmen parhaan tuloksen korkein keskiarvo ratkaisee voittajan.

Lisätietoa: KorK ry

Kuvat Kati Hurme, ylin kuva Sonja Holma.