Kyra Kyrklund -kannustuspalkinto jaetaan Suomen menestyneimmän ratsastajamme Kyra Kyrklundin, kunniaksi vuosittain vuodesta 2010 alkaen. Palkinnon myötä halutaan huomioida nuorten kouluratsastajien saavutuksia ja kannustaa heitä eteenpäin kilpaurallaan. Palkinnot jaetaan ratsastajille Ratsastajainliiton kevätkokouksessa 16.4. Tampereella.

Vuoden 2022 Kyra Kyrklund -palkintojen saajat ovat

- U25-ratsastajissa Nora Svensk, 23, Helsinki, Helsingin Ratsastajat ry
- Nuorissa ratsastajissa Veera Paloheimo, 21, Helsinki, Hyvinkään Urheiluratsastajat ry
- Junioreissa Mette Kauppila, 17, Hyvinkää, Björkboda Dressage ry/rf

Nora Svensk ja Lammehaven´s Zadin. Kuva Hanna Heinonen.

Nora Svensk on määrätietoisesti valmentautunut ja kilpaillut tehden hyviä kansainvälisiä tuloksia U25-luokissa. Svensk on noussut U25-maailmanlistalla sijalle 51. Svensk ja Lammehaven´s Zadin kilpailivat Suomen joukkueessa Hagenin U25-ratsastajien Euroopan mestaruuksissa.

Veera Paloheimo ja Wolle Wolkenstein. Kuva Jutta Koivula.

Nuorten vuoden 2022 rankingykkönen Veera Paloheimo voitti perheensä pitkäaikaisella kisahevosella Wolle Wolkensteinilla, 20, nuorten Suomen mestaruuden ja valiomerkin.

Junioreiden rankingykkönen Mette Kauppila voitti valiomerkin hevosellaan Donna Lottchen. Kauppilan tämä kausi alkoi loistavasti, kun hän voitti neljä nuorten ja junioreiden luokkaa Donna Lottchenilla ja Shanialla Ypäjän kansainvälisessä kouluratsastuskilpailussa maaliskuussa.

Esityksen palkittavista ja palkintosumman jakamisesta tekee SRL:n kouluratsastuskomitea, jonka liiton hallitus vahvistaa. Palkinto jaetaan 1-3 lupaavalle nuorelle kouluratsastajalle, kuitenkin enintään yhdelle poni-, lapsi-, juniori- tai nuorelle ratsastajalle. Yhdessä ikäryhmässä palkinnon voi saada vain kerran. Palkintosumma on 5.000 euroa.

Mette Kauppila ja Donna Lottchen. Kuva Jutta Koivula.