Kyra Kyrklund loisti Ruskeasuolla

1.6.2010

Suomalaiset ratsastajat saivat jälleen kerran nauttia Kyra Kyrklundin taidoista ja opeista, kun hänen valmennusryhmänsä Team PP:n jäsenet esiintyivät valmennusnäytöksissä Ruskeasuon ratsastushallissa perjantaina ja lauantaina. Katsomot olivat täydet, kaikkiaan valmennusklinikkaa seurasi viikonloppuna 2400 katsojaa. Tapahtuman ohjelmassa oli ensimmäistä kertaa mukana myös esteratsukoiden valmennusta lauantaina.

- Olin positiivisesti yllättynyt esteratsastajista. He ovat erittäin motivoituneita muuttumaan ja oppimaan. Muutos ei ole kuitenkaan helppoa tällaisen yleisön edessä, Kyra totesi.

Kyra näyttää, kuinka hevosen kaulan lihas on rakentunut ja kiinnittynyt, kuvassa Maarit Raiskio ja GP-kouluratsu Buben.

Kyra kiinnitti erityisesti huomiota ratsastajien istuntaan, tasapainoon ja apujen vaikutukseen. Apujen on oltava täsmällisiä ja selkeitä, esimerkiksi pohkeella annetaan lyhyt selvä signaali kerrallaan, ei puristeta. Kerrallaan käytetään vain yhtä apua, esimerkiksi eteenpäinajavaa pohjeapua ei käytetä samaan aikaan kun ohjista pidätetään. Myös hevosen kuuliaisuus ja herkkyys ovat tärkeitä. Kun hevonen tekee oikein, sitä kiitetään ja kun se tekee väärin, sitä ei rangaista vaan asiat tehdään sille hieman hankalammiksi.

- Signaalisysteemin on oltava hirveän selvä, mitä pienemmillä avuilla selvitään sen parempi. Kaikessa on kyse tasapainosta. On oltava jäntevä olematta jännittynyt ja rento olematta löysä.

Maarit Raiskio ja Buben-ori piaffissa.

Perjantain klinikassa keskityttiin ratsukon valmennukseen helpoista liikkeistä GP-tasolle. Tärkeätä harjoituksissa oli rakentaa ne portaittain yksinkertaisesta vaikeampaan. Näin voidaan palata vaikeuksien tullessa takaisin pari askelta ja tarkastaa, että perusteet ovat kunnossa. Kyra havainnollisti harjoituksissa ratsastajan istunnan vaikutusta ja sen kehittämistä, apujen käyttöä, väistöjä, taivutuksia sekä vastalaukan, laukanvaihtojen, piaffen ja passagen suorittamista.

Kyra iloitsi erityisesti voidessaan esitellä klinikassa Maarit Raiskion ja Znakin sekä Ninni Pölösen ja San Soucis´n.
- Molemmat ovat Suomessa koulutettuja GP-hevosia!

Team PP:lle neljä vuotta jatkoaikaa

PP-Team hankkeen vetäjä Per Westerlund kertoi, että Team PP:tä ollaan jatkamassa Lontoon olympialaisiin 2012 asti. Hakemuksia ryhmään tulee edelleen jatkuvasti.

Team PP on yksityinen Fazerin ja Scandic Hotelsin tukema kouluratsastuksen valmennusprojekti. Sen tavoitteena on nostaa kouluratsastuksen tasoa Suomessa tarjoamalla säännöllistä, pitkäjännitteiseen työskentelyyn tähtäävää valmennusta. Projektin neljäs toimintavuosi on nyt päättymässä, vuosittain Kyrklund käy Suomessa valmentamassa noin kymmenen kertaa. Valmennusryhmän nimi, Team PP, tulee ratsastustermistä puolipidäte.

Kyran matka Pekingin olympialaisiin jatkuu

Kyran GP-ratsu Max on palannut kotiin Englantiin ja valmistautuminen Pekingin olympialaisiin, jotka ratsastetaan Hong Kongissa, jatkuu. Max väsähti pahasti Torinon EM-kilpailuissa kaksi viikkoa sitten eikä ratsukko selviytynyt Grand Prix Specialista Kür-finaaliin. Maxille tehtiin kotona eläinlääkärintarkastus.

- Halusin ottaa selvää oliko Maxin väsymisen takana muutakin kuin kuuma ilma ja raskas pohja, mutta hevonen vaikuttaa ihan normaalille, Kyra iloitsee.

Kyran tulevan kauden kilpailuohjelma on vielä avoin. Hän on kysytty esiintyjä ympäri maailman, hänet nähdään pitämässä yleisöklinikkaa syksyn aikana ainakin Globenilla Ruotsissa, Global Dressage Forumissa Hollannissa ja Torontossa Kanadassa. Lisäksi hänellä on valmennettavia ympäri maailman.

Lisätietoa Team PP:stä: www.teampp.fi
Lisätietoa Kyra Kyrklundista: www.kyrak.com