Kyra Kyrklund nimettiin Suomen olympiajoukkueeseen

1.6.2010

Suomen Peking 2008 -olympiajoukkueesta noin puolet valittu - yhteensä 35 urheilijaa nimetty ennen viimeistä valintaa

Suomen Olympiakomitean hallitus nimesi 15 uutta urheilijaa Suomen olympiajoukkueeseen Pekingiin. Lopulliset lajijoukkueet nimettiin ratsastukseen, sulkapalloon ja purjehdukseen, joissa karsinnat ovat jo päättyneet. Melonnasta valittiin juuri kaksikkopaikan hankkineet melojat ja yleisurheilijaryhmää täydennettiin tässä vaiheessa yhdellä. Suomen joukkueen koon ennustetaan olevan noin 60-70 urheilijaa, joten noin puolet joukkueesta on nyt valittu ennen viimeistä valintakokousta, joka pidetään 21.7.

"Valintoja tehtiin nyt pääasiassa niissä lajeissa, joissa sekä kansainvälinen että kansallinen karsinta on jo päättynyt. Lähes kaikille maakohtaisille paikoille löytyi selkeästi muita vahvempi urheilija, kuten esimerkiksi ratsastuksessa Kyra Kyrklund ja melonnassa Anne Rikala ja Jenni Mikkonen. Sulkapallossa saavutetut paikat olivat Anu Niemisen ja Ville Långin henkilökohtaisia paikkoja ja ne päätettiin käyttää, kuten aikaisemmin on linjattu", totesi valmennuksen johtaja Kari Niemi-Nikkola kolmannesta valintakokouksesta.

"Purjehduksessa neljälle paikalle löytyi myös edustajat ilman maan sisäistä karsintaa. Kahdessa luokassa edustuspaikoista karsittiin. Miesten 470-luokassa nuoremman Lindgrenin veljeksen kipparoima venekunta voitti Purjehtijaliiton karsinnan, joten Niklas Lindgren ja Heikki Elomaa valittiin olympiaedustajiksi. Laser Radialissa karsintaa paikasta kävivät kokenut Sari Multala ja nuori Tuula Tenkanen. Tenkanen voitti karsinnan ja Olympiakomitean hallitus yhtyi Purjehtijaliiton esitykseen ja valitsi Tenkasen kisoihin", jatkoi Niemi-Nikkola purjehduksen osalta.

"Yleisurheilussa oli käsittelyssä yksi valintaesitys koskien maratoonari Francis Kirwaa. Kirwa oli lähellä Suomen ennätystä huhtikuun lopussa ja antoi jo toisen A-rajanäytön olympiarajojen suoritusajalla. Hänen näyttönsä kisavalintaa ajatellen on nyt annettu ja ne ovat riittävän vahvat valinnan sinetöimiseksi", kommentoi Niemi-Nikkola yleisurheilun yksittäistä päätöstä.

Urheilijaesittelyt löytyvät Olympiakomitean Peking-kisasivuilta:

www.olympiakomitea.fi/pekingkisasivut

Suomen Peking 2008 -joukkueeseen 20.5. valitut

Melonta
Anne Rikala (kajakkiyksikkö 500 m ja kajakkikaksikko 500 m)
Jenni Mikkonen (kajakkikaksikko 500 m)

Purjehdus
Silja Lehtinen, Livia Väresmaa ja Maria Klemetz (Yngling)
Niklas Lindgren ja Heikki Elomaa (470 miehet)
Tapio Nirkko (Finn)
Pierre Collura (Laser)
Tuula Tenkanen (Laser Radial)
Tuuli Petäjä (Purjelauta)

Ratsastus
Kyra Kyrklund (kouluratsastus)

Sulkapallo
Anu Nieminen (kaksinpeli)
Ville Lång (kaksinpeli)

Yleisurheilu
Francis Kirwa (maraton)