Kyra Kyrklundin ratsu Max voi hyvin

1.6.2010

Kouluratsastaja Kyra Kyrklundin olympiaratsu, ruuna Max, on ollut aamusta alkaen kuumeeton Hongkongissa Sha Tinin ratsastuksen olympiapaikalla. Hevoselle nousi kuume maanantaina, joka jatkui lievempänä tiistaina ja keskiviikkona hevosella oli vielä hieman kohonnut ruumiinlämpö.

Kyra ja Max kotona Snow Hill Farmilla
ennen matkaa, kuva Ulla Lingren Fagerholm.

- Seuraamme tilannetta edelleen ja lähdemme hevosen ehdoilla pikkuhiljaa liikkeelle ja kohti normaalia treeniä, Suomen ratsastuksen joukkueenjohtaja Aki Ylänne kertoo. Ratsukolla on viikko aikaa ennen ensimmäistä kisastarttia torstaina 14. elokuuta.

- Max on fyysisesti erinomaisessa kunnossa, eläinlääkäreiden mukaan monissa vertailuarvoissa se vastaa jopa kenttähevosta, Ylänne sanoo. Ennen Hongkongia Maxille rakennettiin kovaa kuntoa normaalivalmennuksen ohella mm. kumpuilevassa maastossa säännöllisesti kiipeilemällä.

Suomen tiimi on täydentynyt kokonaisvahvuuteensa Maxin fysioterapeutin Tuula Pursiaisen saavuttua tänään kisapaikalle. Hän on erinomainen tuki hevosen kisakuntoon valmistelussa.

Hevosten eläinlääkärintarkastus on sunnuntaina 10. päivä. Kilpailu käynnistyy keskiviikkona 13. elokuuta Grand Prix -ohjelmalla, mutta Kyrklund ja Max ovat lähtövuorossa vasta torstaina 14. päivä, koska ratsukko on korkealla sijalla rankinglistoilla.

Kyseessä on Kyrklundin kuudes olympiakilpailu. Hänet on valittu Suomen olympiajoukkueeseen kahdeksan kertaa, mutta osallistuminen on estynyt kahdesti hevosen loukkaantumisen ja sairastumisen vuoksi.