Kyra neljäs World Cup -luokassa ja liigassa

1.6.2010

Kansainvälistä kouluratsastusta, CDI-W ´s-Hertogenbosch, Hollanti 24.3.

Kyra Kyrklund oli neljäs liigassa ja osakilpailussa

Kyra Kyrklund ja Max sijoittuivat ´s-Hertogenboschissa Hollannissa maailmancupin osakilpailussa neljänsiksi tuloksella 76,550 prosenttia. Kyrklund oli myös Länsi-Euroopan liigan kokonaistuloksissa neljäs, kahdeksan parasta saa finaalipaikan. Finaali ratsastetaan Las Vegasissa 18.-22.4.

Viimeisen osakilpailun voittoon ´s-Hertogenboschissa ratsasti Saksan Isabell Werth ruunalla Warum Nicht tuloksella 82.400 %. Hän sijoittui liigassa jaetulle toiselle sijalle. Toisen päivän kilpailussa ratsasti jälleen Tanskan Andreas Helgstrand tammallaan Blue Hors Matinée prosentein 81.650. Vain kärkikaksikko ylitti 80 prosentin rajan, kolmanneksi sijoittunut sveitsiläisen Silvia Iklen tulos Salierilla oli 79.600 %.

- Laukkaohjelma onnistui tänään valtavan hyvin. Se oli yksi parhaista, jonka olemme Maxin kanssa tehneet. Piaffit eivät onnistuneet yhtä hyvin kuin eilen, mutta olivat kuitenkin hyvät. Kaikkiaan Max on tehnyt kilpailu kilpailulta aina vain parempia suorituksia. Ohjelmamme tänään oli parempi kuin edellisessä kilpailussa Göteborgissa. Itse olen nyt päässyt niin hyvin sisään Cabaret-elokuvan musiikkiin, että sen seuraaminen ei enää vaadi erityistä huomiota suorituksen aikana, kertoi Kyrklund.

Kauden maailmancupissa Kyrklundilla ja Maxilla on sijoituksia yhtä monta kuin startteja. Syksyllä ratsukko sijoittui Århusissa toiseksi ja Lontoossa kolmanneksi. Kevätkaudella sijoitukset olivat Neumünsterissä kuudes, Göteborgissa toinen ja nyt ´s-Hertogenboschissa neljäs. Yhteensä 73 ratsastajaa ylsi pisteille Länsi-Euroopan liigassa.

Kyrklundin neljäs sija Länsi-Euroopan liigassa on hänen uransa toistaiseksi paras. Hän harkitsee edelleen osallistumista maailmancupin finaaliin Las Vegasissa huhtikuun lopulla. Maxin eläinlääkäri tutkii sen tulevana maanantaina ja päätös on tehtävä samana päivänä, koska hevosten ensimmäiset verikokeet Yhdysvaltain matkaa varten pitää ottaa silloin.

- Olin ajatellut, että jos tuntuu siltä, että voin olla finaalissa viiden parhaan joukossa, kannattaa pitkä matka Las Vegasiin tehdä. Lisäksi Max pystyy vielä tämänkin päiväistä parempaan, mietti Kyrklund.

Länsi-Euroopan liiga on maailman kovatasoisin. - Amerikkalaisten ratsukoiden mahdollisuuksia finaalissa en osaa arvioida. Näyttää myös siltä, että viime vuoden finaalivoittaja ja MM-kultamitalisti Anky van Grunsven ei osallistu kilpailuun. Hän sai muutama viikko sitten toisen lapsensa, eikä ole voinut ratsastaa finaaliosallistumiseen vaadittua kahta osakilpailustarttia. Järjestäjä voi kuitenkin myöntää hänelle Wild Cardin, jatkoi Kyrklund.

Viimeksi Kyrklund on osallistunut maailmancupin finaaliin Maxin isällä, Masterilla vuonna 1997. Finaalin Kyrklund voitti hevosella Matador vuonna 1991 saatuaan osallistumisoikeuden Wild Cardilla.

Tulokset:
Luokka Grand Prix Kür, maailmancupin osakilpailu 10/10, 15 lähti, 15 sijoittui

1) Isabell Werth / Warum Nicht, Saksa 82.400 %, 2) Andreas Helgstrand / Blue Hors Matinée, Tanska 81.650 %, 3) Silvia Ikle / Salieri, Sveitsi 79.600 %, 4) Kyra Kyrklund / Max, Suomi 76,550 %, 5) Edward Gal / Group 4 Securicor IPS Gribaldi, Hollanti 76.300 %, 6) Jan Brink / Briar, Ruotsi 76.200 %, 7) Laura Bechtholsheimer / Douglas Dorsey, Britannia 74.100 %, 8) Louise Nathorst / Guinness, Ruotsi 73.750 %
Tuomaristo: Jean-Michel Rodier Ranska, Wim Ernes Hollanti, Dieter Schüle Saksa, Leif Törnblad Tanska, Ghislain Fouarge Hollanti

Maailmancup, Länsi-Euroopan liiga, lopputulos, 8 parasta finaaliin.
1) Imke Schellekens-Bartels Hollanti ja Isabell Werth Saksa 77, 3) Andreas Helgstrand Tanska 66, 4) Kyra Kyrklund Suomi 62, 5) Edward Gal Hollanti 59, 6) Ellen Schulten-Baumer Saksa 56, 7) Tinne Vilhelmson Ruotsi 55, 8) Laurens van Lieren Hollanti 54, 9) Silvia Ikle Sveitsi 52, 10) Jan Brink Ruotsi 51, 11) Louise Nathorst Ruotsi 47,…34) Eevamaria Porthan-Broddell Suomi 12p. Yhteensä 73 ratsastajaa sai pisteitä liigassa.

Täydelliset tulokset: http://events.horses.nl/2007/denbosch/results/results.htm
Kilpailun järjestäjän sivut: www.indoorbrabant.com
Lisätietoja: www.kyrak.com

Kuvat: Anna Vähäkuopus Göteborgista
Kuvien läsittely Marcus Westermark