Kyran Max toipuu nopeasti

1.6.2010

Kansainvälistä kouluratsastusta CDIO** / CDI*** Hickstead, Britannia 29.7.

Max toipuu nopeasti
Kisan keskeytyminen on vain pieni harmi

Kyra Kyrklundin ja Maxin oli tarkoitus hioa MM-kuntoaan Hicksteadin kansainvälisessä kilpailussa Britanniassa. Max oli kuitenkin epätavallisen vaisu GP-luokassa perjantaina. Illalla sekä Maxin oma eläinlääkäri että kilpailun eläinlääkäri tutkivat hevosen ja ottivat verinäytteen.

Tutkimustulokset kertoivat, että Max kärsi vatsaärsytyksestä, joka ilmeni alavireisyytenä. Hevonen sai ärsytystä lievittävää lääkettä ja sen pitää levätä ja liikkua vain kävellen muutama päivä. Takaisin normaalityöhön Max pääsee noin viiden päivän kuluessa.

- Olen todella helpottunut siitä, että kysymys ei ollut mistään vakavammasta asiasta, kertoi Kyrklund ajaessaan Maxin kanssa kilpailupaikalta kotiin lauantaina aamupäivällä. - Vatsan ärsyyntyminen saattaa olla summa pitkään jatkuneen helteen ja kisajännityksen yhteisvaikutuksesta, mutta nyt on turvallinen olo kun tiedän mikä Maxia vaivasi. Suunnitelmia kohti Aachenin MM-kilpailua myöskään tarvitse muuttaa ratkaisevasti. Parempi tietysti myös, että jäi vain tämä kilpailu kesken sen sijaan, että olisin joutunut luopumaan MM-kilpailusta, sanoi Kyrklund.